Glas Javnosti

ZELENSKI NE GUBI NADU: Ako nam pošalju rakete "Patriot" možemo da zaustavimo rusku ofanzivu

Svet
Autor: Glas javnosti

Sve obaveštajne službe zemalja partnera su obaveštene o postojećim pretnjama i perspektivama u rusko-ukrajinskom ratu, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

„Sve obaveštajne službe naših saveznika su obavešteno o pretnjama i izgledima koji sada postoje. Moramo učiniti sve da ostvarimo svoje ciljeve, zajedničke ciljeve svih u svetu koji preziru teroriste“, rekao je on u video obraćanju.

Zelenski je naveo da je tokom sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom razgovarao o efikasnosti isporuke zapadnog oružja Ukrajini.



„Pravovremeno snabdevanje naoružanjem za naše vojnike, pravovremene odluke o protivvazdušnoj odbrani za Ukrajinu – to je ono što je trenutno potrebno da bi se zaštitio život. Štaviše, partneri imaju sve potrebne sisteme, imaju sav potreban kvalitet naoružanja, tako da naši vojnici mogu mnogo efikasnije da deluju“, naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, moguće je zaustaviti i poremetiti ruske ofanzivne planove, ali za to su potrebni Patriot sistemi i projektili kalibra 155.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR