utorak 30. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Razbojnici iz Inteze pljačkali banke, pumpe, pošte...

OSUMNJIČENI ZA KRAĐU 9,2 MILIONA DINARA

Razbojnici iz Inteze pljačkali banke, pumpe, pošte...

BEOGRAD - Dvojica razbojnika koji su ranili policajca Dejana Zastavnikovića prilikom pljačke banke "Inteza" pre toga počinili još sedam dela razbojništava i tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 9.200.000 dinara.

U saopštenju je navedeno da su neposredno posle izvršenja krivičnog dela razbojništvo pre deset dana u Beogradu u ulici Braće Jerković, Ivan Denić (33) i Ivan Kostić (24) izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Oni su pištoljem ranili policajca Dejana Zastavnikovića, pogodivši ga sa dve ustrelne rane u glavu i ramene. Ivan Kostić je uhapšen i određen mu je 48 časovni pritvor, dok je Ivan Denić upućen u Kliničko-bolnički centar u Beogradu. Pretresom stana Ivana Kostića, pronađena je i marihuana.

Nakon saslušanja, osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu na dalju nadležnost. Denić i Kostić su osumnjičeni za više krivičnih dela razbojništva i to u ulici Braće Srnić u banci "Rajfajzen", u pošti u Zaplanjskoj ulici, u ulici Borivoja Stevanovića takođe u pošti, u ulici Vojislava Ilića na benzinskoj pumpi "Interpol", u Medakovićevoj 82 u apoteci "Lantana" i Mokroluškoj ulici u prodavnici "Aksa".

Oni su osumnjičeni i za izvršenje razbojništva u pokušaju u ulici Borivoja Stevanovića u pošti, kao i za teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i trgovina narkoticima, navodi se u saopštenju.