utorak 30. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Odloženo suđenje zbog pogrešnog datuma na pozivu

Odloženo suđenje zbog pogrešnog datuma na pozivu

BEOGRAD - Ročište na kojem je danas trebalo da se razmatra sporazum o priznavanju krivice koji je sa tužilaštvom sklopio telohranitelj Predraga Rankovića Peconija, optužen za pucanje na "mercedes" Ljubiše Buhe Čumeta, odloženo je za 16. decembar zbog toga što je Buhi upućen poziv za pogrešan datum.
 
Sudija Višeg suda u Beogradu Milan Londrović rekao je da je ranije nastavak suđenja zakazao za 29. novembar, ali da je greškom u zapisnik uneto da je nastavak zakazan za 29. decembar.
 
Zbog toga, poziv Ljubiši Buhi upućen je za pogrešan datum pa je suđenje odloženo.
 
Sporazum o kojem je danas trebalo da se raspravlja je sklopljen na predlog odbrane pre početka suđenja 20. oktobra i sa sporazumom se saglasio i oštećeni Buha, a na današnjem ročištu trebalo je da se objavi kolika će kazna biti određena telohranitelju Bojanu Smiljkoviću.
 
Smiljković je prvo bio optužen za pokušaj ubistva, pa je po sklapanju sporazuma optužnica prekvalifikovana i on se tereti za ugrožavanje sigurnosti, krivično delo za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina zatvora.
 
Postupak je razdvojen protiv drugooptuženog Aleksandra Stojkovića, pripadnika Vojske Srbije koji se tereti za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.
 
Sudija Milan Londrović ukinuo je 20. oktobra pritvor Smiljkoviću, koji je radio u beogradskoj policiji, a u pritvoru je bio od hapšenja u junu. Buha se nije pridružio krivičnom gonjenju Rankovićevih telohranitelja.
 
Smiljković se tereti da je 9. juna usred dana iz jednog u koloni od tri "audija" u kojima su se vozili Ranković i njegovo obezbeđenje pucao na Buhin "mercedes CL 60" sa švajcarskim registarskim oznakama.
 
Mediji su tada javili da su se na auto putu kod Beogradske arene "očešali" Buhin "mercedes" i jedan od tri "audija", pa je Rankovićev telohranitelj zapucao na "mercedes".