utorak 30. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Carinici sprečili više pokušaja šverca

Carinici sprečili više pokušaja šverca

BEOGRAD- Na graničnom prelazu Horgoš, kontrolom kombi vozila nemačkih registracija, carinici su u subotu otkrili veliku količinu autodelova, čija se vrednost procenjuje na oko 3,3 miliona dinara, saopštila je Uprava carina.
 
Reč je o 150 setova zatezača i remen kaiševa za vozila "folksvagen", koji su bili sakriveni među korišćenim predmetima domaćinstva.
 
Istog dana je na graničnom prelazu Kelebija otkrivena veća količina ribolovačke opreme, u vrednosti oko 448.000 dinara.
 
U rancu za koji se niko nije javio kao vlasnik, smeštenom u prostoru iznad glava putnika autobusa vranjskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji Cirih - Preševo, nalazila se veća količina pera za izradu veštačkih mušica od petla, pauna, ćurke, veverice, kao i različitih vrsta udica za ribolov.
 
Na graničnim ispostavama Kaluđerovo i Gradina sprečena su tri pokušaja krijumčarenja cigareta. Reč je o ukupno 23.400 komada cigareta raznih robnih marki.
 
U Kaluđerovu je u vozilu ''alfa romeo'', kojim je upravljao rumunski državljanin, pronađeno 6.200 komada cigareta marke ''fast'', sa akciznim markicama koje su bile sakrivene u rezervoaru za gorivo, pri čemu se pogonsko gorivo nalazilo u posudi za pranje prednjeg stakla.
 
Na istoj carinskoj ispostavi, u vozilu marke ''rover 600'', kojim je upravljao rumunski državljanin, otkriveno je 7.400 komada cigareta marki ''imperijal klasik'' i ''fast''.
 
Videvši da se u posudi za pranje prednjeg stakla nalazi pogonsko gorivo, carinik je odlučio da detaljnije pregleda rezervoar u kome su i pronađene cigarete.
 
Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u džipu ''grand čiroki'', kojim je upravljao bugarski državljanin, otkrili 9.800 komada cigareta marke ''vajsroj'' koje su se nalazile u prostoru predviđenom za rezervni točak.
 
Na istom graničnom prelazu, u saradnji sa pograničnom policijom, detaljnom kontrolom automobila ''audi A4'', kojim je upravljao holandski državljanin turskog porekla, otkrivena je lovačka puška, model "broving specijal GTS".
 
Reč je o puški belgijske proizvodnje, takozvanoj sačmarici, a koja je bila sakrivena u instrument tabli, dok se mehanizam sa kundakom nalazio u patosu sa suvozačeve strane.