petak 30. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tatonovi roditelji svedočiće 17. juna

Tatonovi roditelji svedočiće 17. juna

BEOGRAD - Alan i Bris Taton svedočiće 17. juna u Višem sudu u Beogradu u nastavku suđenja navijačima Partizana optuženima za brutalno ubistvo njihovog sina Brisa Tatona, saopšteno je u sudu.

U sudu je juče završeno izjašnjavanje okrivljenih o krivici, a Tatonovi roditelji biće prvi svedoci u ovom postupku koje će saslušati sudsko veće, posle čega bi trebalo da svedoče i još dva zaštićena svedoka, čiji se identitet iz bezbednosnih razloga ne saopštava javnosti.

Petnaestorica navijača Partizana se terete da su, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona.
U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

Na jučerašnjem suđenju, optuženi Dejan Stanković, zvani Džekson, negirao je učešće u prebijanju Tatona, ističući da nikoga nije povredio niti je učestvovao u tuči.
On je rekao da su na Puzigaćin predlog krenuli ka Obilićevom vencu jer su, kako mu je preneo Puzigaća, svi navijači otišli tamo, i da su išli gornjom stranom uz Knez Mihailovu ulicu.
"Kada smo stigli, tuča je već bila skoro gotova. Nisam video ko se s kim tuče. Bilo je puno dima od baklji. Inventar iz kafića je leteo na sve strane, stolice, stolovi, čaše, flaše...Ljudi su jurili na sve strane", kazao je Stanković i precizirao da je nalazio 15 metara od lica mesta i da se nije približavao "epicentru tuče".
Vladimir Bošković, koji se tereti za pomoć optuženom Milanu Tarlaću nakon izvršenog krivičnog dela, takođe je rekao da nije kriv i da nije ni znao šta se desilo tog dana.