petak 30. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšen napadač na profesorku Veterinarskog fakulteta

Uhapšen napadač na profesorku Veterinarskog fakulteta

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Đorđa K. (29) zbog sumnje da je pre dva dana na Veterinarskom fakultetu ukrao iz kancelarije novac i dokumenta, kao i da je fizički napao profesorku R.T. (49).


U saopštenju se navodi da je Đorđe K. ušao u otvorenu kancelariju koju koristi oštećena i iz njene tašne ukrao novac i dokumenata.


Oštećena je zatekla osumnjičenog u krađi i u nameri da ga spreči u bekstvu telom mu blokirala prolaz. U tom trenutku Đorđe K. je oštećenu odgurnuo nakon čega je ona pala i od posledica udarca, zadobila lake telesne povrede, a osumnjičeni se sa ukradenim stvarima udaljio u nepoznatom pravcu, piše u saopštenju.


Policija je saopštila da je utvrđeno da je osumnjičeni u periodu od 2010. do 2012. godine na teritoriji Beograda izvršio više krivičnih dela krađa i zloupotreba platnih kartica.


Postoje osnovi sumnje da je Đorđe K. u radno vreme ulazio u otvorene kancelarije u zgradama državnih i privrednih institucija i bolnica i koristeći odsutnost zaposlenih iz tašni krao novac i dokumenata.

Protivpravno prisvojeni novac osumnjičeni je trošio, a platne kartice je zloupotrebljavao tako što je na bankomatima podizao novac koji je kasnije koristio za sopstvene potrebe.