sreda 30. januar 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > SLUČAJ TATON: Suđenje odloženo zbog prikupljanja dokaza

SLUČAJ TATON: Suđenje odloženo zbog prikupljanja dokaza

BEOGRAD- Sudski postupak za nadoknadu štete porodici francuskog državljanina Brisa Tatona odloženo je za april kako bi se pribavili svi neophodni dokazi.

Pripremno ročište koje je počelo oktobra prošle godine odloženo je za 16. april kako bi se pribavili neophodni spisi iz krivičnog postupka ovog predmeta i kako bi se skinula oznaka tajnosti sa pojedinih dokumenata Policijske uprave Beograd i Policijske stanice Stari grad.

Pripremno ročište vodi se povodom tužbe kojom porodica Taton od Srbije traži oštetu od 300.000 evra zbog pretrpljenog straha i duševnog bola.
U obrazloženju zahteva ističe se da policija nije učinila ništa da zaštiti Tatona i druge francuske navijače.

S druge strane zastupnici države tvrde da se država može smatrati krivim samo ukoliko je u pitanju akt terora i nasilja kojim su ugroženi državni poredak, uređenje i bezbednost, što se u ovom slučaju, kako kažu, nije dogodilo.

Bris Taton (28) pretučen je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beogradu, a od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra.

Njega je uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza pretuklo 14 domaćih huligana koji su za to osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.