petak 29. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Crnogorci brodom švercovali 42 kilograma kokaina

Crnogorci brodom švercovali 42 kilograma kokaina

PODGORICA - Trojica crnogorskih pomoraca i jedan Albanac sa Kosova uhapšeni su u akciji španske policije, kada je na brodu "Risan" koji plovi pod zastavom Monaka, pronađeno i zaplenjeno oko 42 kilograma kokaina.

Teretnjak kompanije "Dabinović" iz Monaka, čiji je vlasnik Stevo Dabinović poreklom iz Boke, plovio je iz Argentine ka jednoj od španskih luka, prenose "Vijesti" .

Brod je zaustavljen u nedelju, 17. aprila, a španska policija je pronašla veliku pošiljku droge, čija se vrednost procenjuje između 1,4 i 1,7 miliona evra.

Informaciju o zapleni droge na brodu kompanije "Dabinović" "Vijestima" su juče u telefonskom razgovoru potvrdili anonimni izvori u sedištu te kompanije.

- Mogu vam potvrditi tu informaciju i ništa više od toga, jer ni mi ne znamo. Vlasti to drže kao službenu tajnu - kazao je sagovornik iz kompanije "Dabinović", koji nije želeo da bude imenovan.

Nije poznato da li je akcija razbijanja ovog narkolanca bila prethodno planirana i na koji je način izvedena, jer u španskim medijima minulih dana nije objavljena nijedna informacija o tome.

Istovremeno, u Crnoj Gori je ekspresno uhapšen Cetinjanin Željko - Kiko Martinović, koji se sumnjiči za šverc kokaina zaplenjenog u Španiji.

Zvaničnici policije, tužilaštva, suda, ali i Martinovićev advokat, proteklih dana su bili veoma škrti u davanju bilo kakvih komentara, pravdajući se da se ta aktivnost vodi kao službena tajna.

- Akcija još nije završena i uskoro bi se mogla očekivati nova hapšenja, saznaju Vijesti od izvora bliskog istrazi.