četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Radnik stradao kopajući rov

Radnik stradao kopajući rov

ZRENJANIN - Radnik GIK "Banata" Valenta Martin (44) nastradao je od posledica povreda zadobijenih na gradilištu industrijske zone "Jugoistok" kod Ečke, potvrđeno je danas Tanjugu u Inspekciji rada Srednjobanatskog okruga u Zrenjaninu.

Načelnica odeljenja inspekcije Svetlana Šukić izjavila je Tanjugu da je radnik nastradao dok je kopao rov dubine tri metra.

"Valenta je postavio kolac do dubine koja je bila predviđena za nasipanje peskom, ušavši u neobezbeđen iskop, a u trenutku kada je krenuo da se popne uz merdevine, došlo je do obrušavanja zida rova zajedno sa materijalom koji je bio iskopan", kaže Šukićeva.

Valenta je posle nekoliko minuta izvučen bagerom, ali je bio bez svesti 15 do 20 minuta do dolaska kola hitne pomoći.

Šukićeva kaže da je postradali radnik u besvesnom stanju upućen u zrenjaninski Urgentni centar, a zatim i u Novosadsku bolnicu i da je za vreme transporta preminuo.

Na osnovu naloga dežurnog istražnog sudije Osnovnog suda Ljiljane Aćimović u Zrenjaninu telo stradalog radnika poslato je na obdukciju.

Tim povodom istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Goran Zec najavio je saopštenje posle privođenja osumnjičenih lica sa gradilišta.