četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Prijave protiv Bregovića zbog divlje gradnje

Prijave protiv Bregovića zbog divlje gradnje

BEOGRAD - Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja podnelo je krivičnu prijavu protiv muzičara Gorana Bregovića zbog građenja bez dozvole u Ulici Jove Ilića u Beogradu, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo.

Osim protiv Bregovića kao investitora posla, krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta je i protiv Ratka Bukvića, Vladimira Ilića, Miloša Alimpića i Aleksija Kauna zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izgradnjom objekta u Jove Ilića 151.

Za nekadašnjeg vođu "Bijelog dugmeta" i kompozitora pesama za ovogodišnju "Pesmu Evrovizije" stigle su od Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Savski venac još dve krivične prijave: zbog građenja bez građevinske dozvole u Suvoborskoj 29, kao i zbog skidanja i povrede službenog pečata i znaka.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja podnelo je krivične prijave i protiv Predraga Peruničića, Ane Peruničić, Toplice Milojkovića i Miloša Jakšića, zbog građenja bez građevinske dozvole u Mitrovdanskoj ulici broj 25.

Protiv Ratka Bukvića, Vladimira Ilića, Miloša Alimpića i Aleksija Kauna podneta je, u vezi sa objektom u Mitrovdanskoj, još jedna krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

"U vezi sa svim pomenutim krivičnim prijavama Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja na koje se još uvek čeka odgovor", navodi se u saopštenju koje je poslato iz kabineta republičkog javnog tužioca.

Komentari

Sramota Srbijo. Diljem iste je napravljeno na stotine hiljada bespravno sagradjenih objekata ali to nema veze ajmo handriti Bregu koji je zaduzio Srbiju. Sarajevo bi mu dalo pola grada samo da je stao na njihovu stranu ali ne Srbi nedaju jer Brega nije ubo pare nekom smrdljivom politicaru. Hvala ti boze sto sam jako daleko od Srbije.

Sada ce Brega da peva/ @Hajdmo u planine....@

Brega nam je vredniji od svih politicara zajedno jer on donosi novac a ovi drugi osiromasuju vec siromasnu zemlju. Probudi se Srbijo.

Nevidim to *zaduznje srbije*, no i da ga ima, nije oslobodjen zakona ! ni on ni pomenutih *stotine hiljada*....

Ministarstvo zivotne sredine bi daleko bolje moglo da iskoristi svoje vreme baveci se djubretom po Srbiji kojeg ima vise nego bilo gde u svetu. Proputovao sam dobar deo sveta i 4 kontinenta ali prljavije zemlje od Srbije nigde nema.
Ostavite Gorana Bregovica na miru, on je narodni heroj Srbije, a mi ih nemamo mnogo, svega nekoliko.
Ali zato na zalost imamo previse birokratije bez mozga, koja ima puno slobodnog vremena i ne zna sta ce sa sobom.

U tome i je stvar sto ti ne vidis jer si isti kao i oni na vlasti. Da je platio nekom politicaru nebi bilo problema. Drugo tko god pokusa pokazati Srbiju u boljem svetlu zaduzuje tu istu. No mi ne priznajemo nikoga i lutamo sami kao gluve kuje.