četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Blokirani Šarićevi lokali nesmetano rade

Blokirani Šarićevi lokali nesmetano rade

NOVI SAD - Dva hotela i tri restorana u Novom Sadu za koje se sumnja da su kupljeni "prljavim" novcem narkodilera Darka Šarića rade nesmetano uprkos tome što su nadležni organi zamrzli većinski paket akcija tih ugostiteljskih objekata.

U to su juče mogli da se uvere novinari, snimatelji i fotoreporteri, koji su na poziv Ministarstva pravde imali priliku da posete hotele "Putnik" i "Vojvodina", kao i kineski restoran "Sečuan", riblji restoran "Dunavska oaza" i kafanu "Lipa", sve smeštene u užem centru grada.

Prema rečima predstavnika pomenutog resora, rešenjem od 12. aprila Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom je privremeno zaplenila 70 odsto akcija tih ugostiteljskih objekata od konzorcijuma preduzeća "Maestral turs" iz Budve i akcionarskog društva za hotelijerstvo i ugostiteljstvo "Palić" iz Subotice".

Uprava policije CG: Mediji manipulišu Šarićem
PODGORICA - Uprava Policije Crne Gore ocenila je juče da navodi nekih medija da se optuženi za šverc droge Darko Šarić nalazi u Crnoj Gori, odnosno u Pljevljima, predstavlja manipulaciju.
"Uprava policije smatra klasičnom manipulacijom takve navode koji ne zavređuju našu profesionalnu pažnju", piše u saopštenju policije povodom pisanja nekih medija u Srbiji da se Šarić, glavni osumnjičeni za šverc droge, krije u Pljevljima.
Prema saopštenju, crnogorska policija "intenzivno radi na prikupljanju i proveri određenih podataka" i u vezi sa tim ima kontakte "sa referentnim i partnerskim bezbednosnim službama".
Uprava policije Crne Gore je i ranije više puta demantovala da je Šarić u Crnoj Gori. Policija je, takođe, prethodno poručila da se neće baviti demantovanjem medijskih informacija o Šariću.

Beta

"Svi ti objekti normalno rade, a njihov upravni odbor bi trebalo u kratkom roku da sazove vanrednu sednicu Skupštine akcionara, na kojoj će se birati novo rukovodstvo firme", dodao je funkcioner Ministarstva pravde, koji nije želeo da mu se pominje ime.

Novo rukovodstvo bi trebalo da upravlja preduzećem sve dok sud, eventualno, ne donese odluku o trajnom oduzimanju imovine stečene kriminalom, koja onda prelazi u vlasništvo države.

"Putnik" je delimično izgoreo u požaru 12. decembra 2007. godine, kada su tri osobe poginule, a osmoro gostiju je povređeno. Posle šest neuspelih aukcija prodat je "Maestral tursu" i "Paliću", koje je tada zastupao Nebojša Jestrović.

Novi vlasnici su platili 203,3 miliona dinara, za 100.000 više od početne cene, uz obavezu da u hotel investiraju još najmanje 80 miliona evra, što je, navodno, i učinjeno.

Hotel se nalazi u okviru "Tanurdžićeve palate", čiji naslednici traže da im se imovina vrati na osnovu Zakona o denacionalizaciji.

"Vojvodina" je zdanje sagrađeno još 1854. godine i decenijama je bila sedište kulturnog, zabavnog i političkog života Novog Sada. Hotel se najpre zvao "Carica Jelisaveta" (po Eržebet, supruzi Franje Josifa), potom "Kraljica Marija" (po ženi Aleksandra Karađorđevića), a od 1945. nosi sadašnje ime.