utorak 28. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Suđenje za pomaganje u ubistvu odloženo za 27. januar

Suđenje za pomaganje u ubistvu odloženo za 27. januar

BEOGRAD - Nastavak suđenja trojici bivših čelnika Beogradskog centra Državne bezbednosti optuženih za pomaganje u pokušaju ubistva Draškovića, 15. juna 2000. godine u Budvi, odložen je juče za 27. januar jer se u sudnici nije pojavila advokat odbrane Zora Dobričanin.

Optuženi su nekadašnji šef Beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i bivši načelnici u Centru zaduženi za spoljni i unutrašnji ekstremizam, Stevan Basta i Ratko Romić.

Suđenje je 27. novembra počelo ispočetka zbog promene člana sudskog veća posle izbora svih sudija krajem 2009. godine. Na početku novog suđenja pred Višim sudom u Beogradu pre mesec dana, Radonjić je rekao da je naložio praćenje Draškovića zbog njegovih političkih aktivnosti, a ne zbog priprema atentata na lidera SPO-a.

Radonjić, koji je optužen da je po nalogu tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića naredio Basti i Romiću da prate Draškovića i fotografišu njegovu kuću u Budvi, rekao je da su optužbe protiv njega sramne i dodao da je sve u službi radio u skladu sa postojećim propisima.

Dodao je da su Basta i Romić poslati u Budvu kako bi pratili Draškovića i kako bi omogućili da se u njegovoj kući instaliraju prislušni uređaji. Dvojica pripadnika beogradske DB su, takođe, negirali da su učestvovali u pripremi atentata.

Ključne reči: