nedelja 28. jun 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Karambol uzeo četiri života

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA MAGISTRALNOM PUTU SUBOTICA-NOVI SAD

Karambol uzeo četiri života

U sudaru „pasata“, „fijata“ i juga“ poginule su tri radnice marketa „Roda“ na Paliću Dragana Matošević, Milena Vasić i LJilja Marjan iz Bačke Topole, kao i Blaško Kopilović, predsednik Agrarne stranke Vojvodine iz Subotice

SUBOTICA - U sudaru tri automobila koji se juče oko šest sati ujutro dogodio na 46. kilometru poluautoputa E-75, nedaleko od petlje „Žednik“, četiri osobe su poginule, dok su četiri teško povređene. Poginule su Dragana Matošević (35), Milena Vasić (30) i LJilja Marjan (38), iz Bačke Topole, sve tri radnice maksimarketa „Roda“ na Paliću , i Blaško Kopilović (66), vlasnik i direktor „Zrnka“, predsednik Agrarne stranke Vojvodine i bivši savezni poslanik u stranci Ante Markovića.
Do nesreće je došlo, kako smo nezvanično saznali, u trenutku kada je navodno „pasat“, za čijim je upravljačem bio Krunoslav Kolar (30), krećući se ka Subotici, naleteo na „jugo“, koji je išao u istom pravcu, „gurnuo“ ga na suprotnu stranu kolovoza kojim su ka Beogradu „fijat arelom“ putovali Kopilović (66) i Bela Džavić (67), vlasnik ZZ „Stovet“ iz Starog Žednika.

Brojne povrede

Subotička Opšta bolnica saopštila je juče da su oko 7.20 na Urgentno odeljenje kolima hitne pomoći dovezeni povređeni. Prema njihovim podacima, Pejović ima teške povrede grudnog koša, karlice i kičme, a smešten je na intenzivnu negu odeljenja za reanimaciju, Džavić je sa izolovanim povredama grudnog koša premešten u Institut za plućne bolesti - Grudna hirurgija u Sremskoj Kamenici. Pučereva je zadobila povredu desne ruke i nalazi se na Odeljenju ortopedije, a Kolar je sa povredama maksilofacijalne regije i povredama leve potkolenice i natkolenice hospitalizovan takođe na Odeljenju ortopedije.


U direktnom sudaru „fijata“ i juga“ poginuli su Kopilović i tri radnice marketa „Roda“ koje su išle ka Paliću na posao. Vozač Džavić je, posle lekarskog zbrinjavanja u Subotici, prebačen na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Kod njega su konstatovane teške povrede grudnog koša i njegovo zdravstveno stanje je zabrinjavajuće.
U saopštenju Medicinskog centra navedeno je da su u bolnici zadržani Zoran Pejović (45), zatim Dijana Vojnić-Purčar (24) i Krunoslav Kolar (30). Povrede koje su oni zadobili u ovoj nezgodi nisu opasne po život.
U marketu „Rodić“ u Subotici juče su potvrdili da su tri poginule Bačkotopolčanke bile njihove radnice. Šok koji je obuzeo njihove kolege kada su saznali zbog čega nisu stigle na posao bio je primetan i u velikom gradskom marketu ove firme iz čijih zvučnika nije dopirala uobičajena reklamna muzika.
Priču o jučerašnjem tragičnom karambolu na autoputu upotpunio je jedan od članova Agrarne stranke Vojvodine izjavom da je Kopilović pošao za Niš gde je trebalo da prisustvuje osnivanju prve podružnice u Srbiji, ali na taj sastanak, nažalost, nije stigao.
Uzrok jučerašnje tragične nesreće, detalje kako je do nje došlo, ko je eventualno osumnjičen za nju i druge detalje policija nije saopštila navodeći samo inicijale poginulih uz napomenu da je „istraga u toku“.