sreda 28. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Vozaču "audija" pet godina zatvora

Vozaču "audija" pet godina zatvora

Dragan Racić (22) iz Novog Sada osuđen je juče za izazivanje saobraćajne nesreće 25. decembra 2009. godine u Kisačkoj ulici, kada su poginuli njegovi sugrađani Nenad Nikolić (45) i Aleksandar Kalajdžić (44)

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu juče je na pet godina zatvora osuđen Dragan Racić (22) iz Novog Sada, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe.

Nesreća se dogodila 25. decembra 2009. godine u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, kada je Racić zbog neprilagođene brzine "audijem" udario u "jugo" u kojem su se nalazili Novosađani Nenad Nikolić (45) i Aleksandar Kalajdžić (44).

Sudsko veće, kojim je predsedavala Zlata Rodić-Knežević, odlučilo je da Racić bude pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude.

Odlukom suda njemu je oduzeta vozačka dozvola na period od tri godine.

Rodbina poginulih razočarana je presudom i zbog glasnog negodovanja udaljena je iz sudnice uoči obrazloženja presude.

Odbrana okrivljenog najavila je da će se žaliti na presudu jer smatra da Racić treba da bude oslobođen krivice zato što vozilo u kojem su se nalazili Nikolić i Kalajdžić nije poštovalo znak obaveznog zaustavljanja na raskrsnici na kojoj je došlo do udesa.

Racić je još jednom izrazio žaljenje zbog saobraćajne nesreće i uputio izvinjenje i saučešće porodicama stradalih.

Novosadski mediji ranije su preneli da je Dragan Racić pre izazivanja nesreće vozio ulicama Novog Sada brzinom od više od 130 kilometara na sat, a u krvi mu je pronađeno više od dva promila alkohola.

Za krivično delo koje se Raciću stavlja na teret zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina.