sreda 28. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Urednik Glasa Podrinja traži policijsku zaštitu

Urednik Glasa Podrinja traži policijsku zaštitu

"Ako ne podneseš ostavku, stradaće ti dete", navedeno je u anonimnoj pretnji koja je Ljubiši Đukiću stigla u petak

LOZNICA - Ljubiša Đukić, v. d. glavnog i odgovornog urednika šabačkog nedeljnika Glas Podrinja, zatražio je juče stalnu policijsku zaštitu zbog anonimne pretnje upućene njemu i njegovoj porodici.

Đukić je u izjavi za Tanjug objasnio da je anonimno pismo preteće sadržine adresovano na njega stiglo prošlog petka, a prema poštanskom žigu, upućeno je iz Šapca na redakcijsku adresu, po starom nazivu tog dela grada.

On je objasnio da je nepotpisana poruka ''Ako ne podneseš ostavku, stradaće ti dete'' nalepljena na polovini lista hartije formata A 4, a sačinjena od slova različitih oblika i veličine u crvenoj i crnoj boji.

Đukić pretnje ne dovodi u vezu sa sadržajem pet brojeva koji su objavljeni od kada je, pre mesec dana, na osnovu jednoglasne odluke Upravnog odbora postavljen za vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Glasa Podrinja.

"Ne znam da li ima neke povezanosti između pretnje i činjenice da do kraja ovog meseca Skupština akcionara Glasa Podrinja treba da izabere jednog člana Upravnog odbora tog nedeljnika", rekao je Đukić.

On smatra da ima osnova ocena jednog od dvojice vlasnika tog nedeljnika Slobodana Teodorovića, koju je prekjuče izneo na konferenciji za novinare u Šapcu da je najverovatnije reč o pokušaju da se dovede u pitanje budućnost Glasa, jednog od najstarijih u Podrinju.

Kako je objasnio, njegova porodična kuća u Mačvanskom Metkoviću je prilično udaljena od autobuske stanice koju koristi njegova ćerka, učenica drugog razreda osnovne škole, koja odatle svakodnevno putuje na nastavu u šet kilometara udaljenom Bogatiću.

"Pre svega zbog straha za svoju porodicu odlučio sam da za sve nas zatražim stalnu zaštitu od Policijske uprave u Šapcu, čiji su operativci do sada u dva navrata razgovarali samnom radeći na otkrivanju pojedinosti u vezi sa pretnjom koja mi je upućena", rekao je Đukić.

Đukić je izrazio zahvalnost pojedinim kolegama na rečima ohrabrenja i podrške, a posebno Udruženju novinara Srbije koje od šabačke policije traži da otkrije počinioce i prema njima preduzme zakonske mere zbog pretnje koja po mišljenju svih predstavlja još jedan u nizu napada na novinare.