sreda 28. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Optuženi: Za prebijanje Tatona saznao preko Interneta

Optuženi: Za prebijanje Tatona saznao preko Interneta

BEOGRAD - U nastavku suđenja navijačima "Partizana" u Višem sudu u Beogradu, još trojica optuženih negirala su da su učestvovala u ubistvu Francuza Brisa Tatona u Beogradu prošle godine.
Vladan Suvajac i Milan Tarlać tvrdili su u svojim odbranama da su 17. septembra 2009. godine, kada je Taton brutalno pretučen na Obilićevom vencu, bili u blizini, ali da nisu učestvovali u tuči, dok je Stefan Veličković kazao da je u vreme kada se to desilo bio u Novom Beogradu.

"Nisam počinio krivično delo. Žao mi je što je jedan mladić izgubio život. Jednostavno, našao sam se tamo, na stepeništu, ali nisam učestvovao u tuči", naveo je Suvajac koji pripada navijačkoj grupi "Iridućibili".
On je detaljno ispričao šta se sve dešavalo pre utakmice Partizan-Tuluz, i kako se sa drugovima dogovarao za odlazak na utakmicu.
Sa optuženim Branimirom Četnikom i Draganom Tomasovićem našao se u u Terazijskom parku, kada im je neki nepoznati momak pružio hirurške maske.

"Bio sam zbunjen, nisam znao šta da radim sa tim. Posle dva tri minuta, neko je rekao da treba da se krene ka Obilićevom vencu. Bacio sam maske i krenuli smo", rekao je Suvajac.
On je ispričao da nije znao zbog čega su išli kao Obilićevom vencu i da je tamo, kada su stigli do donjeg dela garaža, već bila jedna grupa njemu nepoznatih ljudi.

"Posle nekoliko minuta začula se buka. Krenuli smo uz stepenište. Četnik je bio pored mene, a (optuženi Ivan) Grković iza. Kada sam se popeo na vrh stepeništa bilo je dosta dima od baklje, a par metara levo ležao je mladić leđima okrenutim ka zemlji i pokušavao da ustane", naveo je optuženi Vladan Suvajac.
On je rekao da je oko tog mladića bilo oko pet momaka koji su ga šutirali, i da je baklja bila metar od njega, dodajući da je bio u šoku kada je to video.

Suvajac je kazao da nije video kada je Bris Taton pao preko ograde stepeništa i da je kasnije te večeri na stadionu čuo da je jedan francuski navijač povređen.

Tarlać, koji pripada istoj navijačkoj grupi, rekao je da je video tuču i mladića kako leži na zemlji, ali da u tome nije učestvovao.
"Nisam učestvovao u tuči i žao mi je zbog svega što se desilo", naveo je u odbrani Tarlać.

Veličković je ispričao da je u centar grada tog dana kada je Taton ubijen, došao samo da bi pokupi karte za utakmicu.
"U Terazijskom parku sam bio neko vreme, a pošto sam se nepropisno parkirao u Makedonskoj ulici, morao sam da krenem ranije. Zatekao sam policajca koji mi je pisao kaznu, posle čega sam otišao kod druga u Novi Beograd za koga sam uzeo karte", naveo je on.

O tuči u kojoj je brutalno prebijen francuski državljanin u centru Beograda, Veličković je rekao da je saznao najverovatnije preko Interneta.
Optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.
Taton je brutalno pretučen 17. septembra 2009. godine pred fudbalsku utakmicu Partizan-Tuluz, a desetak dana kasnije u bolnici u Beogradu preminuo je od posledica povreda.