sreda 28. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Iza rešetaka zbog SMS prevara

NOVA AKCIJA MUP I TUŽILAŠTVA ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Iza rešetaka zbog SMS prevara

Miloš Mirić, Vladimir Sladić, Boško Ivošević i Robert Balaž osumnjičeni su da su s ranije uhapšenim Predragom Bećirićem učestvovali u prevarama u igrama na sreću

BEOGRAD - Miloš Mirić i Vladimir Sladić iz Beograda i Boško Ivošević iz Inđije i Robert Balaž iz Novog Sada uhapšeni su u nastavku akcije otkrivanja SMS prevara u igrama na sreću, saopštila je juče policija.

Četvorka je osumnjičena da je "od oktobra 2009. godine do početka marta ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa koju je oformio ranije uhapšeni Predrag Bećirić iz Beograda, stvorena sa unapred utvrđenim ulogama i zadacima, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi od nekoliko stotina miliona dinara, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevare".

Od osumnjičenih je, za sada, kako je juče saopšteno, privremeno oduzeto: pet stanova, 88 putničkih vozila, 112.875 evra, 400 dolara, 1.771.500 dinara, 312 mobilnih telefona, 50 računara, 17 eksternih hard diskova, 578 sim kartica i 367 uložaka za sim kartice. Oduzete su i štedne knjižice, platne kartice, ugovori o kupovini nekretnina, ugovori o kupovini i prodaji putničkih vozila i druge vrednosti.

Policija je prošlog meseca uhapsila Bećirića, koji se tereti da je na licitacijama uzeo 120 automobila i sedam stanova.

Četvorka je uhapšena u akciji policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju u cilju identifikovanja svih lažnih dobitnika, kao i na identifikaciji pripadnika i njihovih mesta i uloge u  ovoj kriminalnoj grupi.