Glas Javnosti

DALIBOR TAJNU ODNEO SA SOBOM: Njemu se barem zna grob, a Danki...

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dalibor Dragijević (40), brat Dejana Dragijevića (50) koji je osumnjičen za ubistvo devojčice Danke Ilić (2) u Banjskom polju, sahranjen je juče u selu Zlot kod Bora, a na večni počinak ispratila ga je majka Svetlana i svega nekoliko rođaka.

Sahrani nisu prisustvovali Daliborovi otac Radoslav i brat Dejan budući da se nalaze u pritvoru. Njihov zahtev da im se dopusti odlazak na sahranu je odbijen, ali se među vencima pojavio jedan na kojem je pisalo: "Poslednji pozdrav Daliboru od oca Radoslava i brata Dejana".

Na Daliborovu sahranu nisu došle ni komšije porodice Dragijević i ostali meštani Zlota koji su prethodnih dana najavljivali takvu mogućnost "ako su Dragijevići uradili ono za šta ih sumnjiče".


(Privatna arhiva)

- Ljudi nisu sigurni šta se dogodilo. Ja mogu samo da kažem da, ako su to uradili, oni su stvarno monstrumi koji zaslužuju da ih obese, ali ako nisu, onda neka im je Bog u pomoći. Kada je Dejanu preminuo brat, nisam otišla da izjavim saučešće jer ako je to istina, onda ne želim ništa da njima. Mnogo mi je žao, sva se naježim kad se setim deteta... Daliboru će se bar znati grob, a onom jadnom detetu, ako ga ne nađu, roditelji neće imati gde ni sveću da zapale - kazala je jedna od komšinica porodice Dragijević.

Umrlice po selu

Inače, neposredno pre sahrane policija je, u potrazi za Dankinim telom, blokirala i pretraživala groblje, ali i imanja oko porodične kuće Dragijevića. Posle sahrane nastavljena je intenzivna potraga, a policija je saopštila da nastavlja rad na terenu.


(Foto: Printskrin)

- Pretažene su sve tačke koje su osumnjičeni dosad pominjali kao mesta gde su ostavili Dankino telo, ali pretraga je i dalje bezuspešna - navodi izvor.

Dejanov brat Dalibor je, da podsetimo, uhapšen u subotu 6. aprila zajedno s njihovim ocem Radoslavom zbog sumnje da je pomogao bratu da se reši Dankinog tela i premesti ga na zasad nepoznatu lokaciju. U noći između subote i nedelje Daliboru je iznenada pozlilo i on je preminuo u borskoj policiji u noći između subote i nedelje od, kako je saopšteno iz MUP Srbije, posledica srčanog udara.

- Dalibor Dragijević je posle hapšenja priznao policajcima da je pomagao u sakrivanju tela male Danke. On je u subotu vodio policajce na više od 20 lokacija, ali sve to nije dalo nikakve rezultate i telo devojčice i dalje nije nađeno i Dalibor je tajnu odneo sa sobom u grob - kaže izvor.


Dalibor Dragijević  (Foto: Privatna arhiva)

Na umrlicama koje su oblepljene juče po selu navode se imena troje ožalošćenih. "Sa dubokim bolom u srcu javljamo da je naš dragi, nikad prežaljeni, Dragijević Dalibor preminuo 7. aprila", piše se na umrlici, a kao ožalošćeni su potpisani majka Svetlana, otac Radoslav, brat Dejan i ostala rodbina i prijatelji.

Kolona ožalošćenih je išla polako, a zastali su samo nakratko ispred porodične kuće Dragijevića.

- Ožalošćeni su na groblje došli sa 12 vozila, zajedno s majkom Svetlanom. Pokojni Dalibor je dovezen u kovčegu pored kog je majka sedela sa svećom u rukama, crnom maramom na glavi i suzama u očima - kaže izvor.

Premešteno telo

Danki Ilić se, da podsetimo, svaki trag izgubio 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora gde je došla s majkom Ivanom Ilić i godinu dana starijim bratom. Devojčica je, kako se sumnja, išetala iz dvorišta dok je majka otišla do automobila i tad je krenula agonija. Dejan Dragijević i njegov kolega iz JKP "Vodovod" iz Bora Srđan Janković (50) iz sela Luka uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su počinili zločin.

(Foto: Printskrin RTS)

Prema rečima osumnjičenih, oni su Danku udarili službenim vozilom marke "fijat panda", a osumnjičeni Dragijević je na saslušanju priznao da je dete zadavio golim rukama kad se osvestila. Telo su potom bacili na deponiju na Starobanjskom putu, ali je ono premešteno dva dana posle ubistva i zasad se još ne zna gde se ono nalazi.

Porodična grobnica

Grobari žurili da završe raku na vreme

Na mestu gde je sahranjen Dalibor iskopana je porodična grobnica.

- Ovde je iskopano dovoljno mesta za porodičnu grobnicu, ali je ozidano taman toliko da može da stane Daliborov kovčeg. Grobari su žurili da završe raku dok telo nije dovezeno sa Instituta za sudsku medicinu gde je rađena obdukcija. Majka je do juče ujutru govorila da ne zna kako će ga sahraniti i šta će biti od svega, a onda je, samo tri sata pre sahrane, objavljena umrlica za Dalibora i rođaci su počeli polako da dolaze u kuću Dragijevića - kaže izvor.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Jelena Hasanovic u 12.04.2024 14:55:42 h
     0 
Ubice to bi ja mucila tako da bi morali da propevaju.u Rusiji imaju Mettode za takve