četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Misteriozna smrt mladića

M. B. (32) PRONAĐEN JUČE MRTAV NA LIVADI U KARAĐORĐEVOJ ULICI U NASELJU UMKA

Misteriozna smrt mladića

BEOGRAD - Beživotno telo tridesetdvogodišnjeg M. B. pronađeno je juče oko 12 časova u dubokoj travi na livadi imanja koje se nalazi u Karađorđevoj ulici u naselju Umka. Prema prvim pretpostavkama, nesrećni momak je preminuo u noći između utorka i srede, pod okolnostima koje su ostale nerazjašnjene i posle uviđaja kriminalističke policije. Zvanični uzrok mladićeve zasada misteriozne smrti biće poznat tek nakon obdukcije na Institutu za sudsku medicinu.

Policajac spasao samoubicu

PIROT - Žena stara 43 godine pokušala je preksinoć u 21.40 da se ubije skočivši sa obale keja kod Velikog mosta u Nišavu, ali ju je spasao policajac prve klase PU Pirot Boban Milanov. Posle desetak metara, Milanov je uspeo ženu da izvuče iz reke koja je nakon ukazane pomoći prebačena u bolnicu.
- Bio sam u blizini i video sam kako ženska osoba trči na donjoj strani keja i ide prema Nišavi koja je bila nabujala. Video sam da je skočila i bez razmišljanja sam krenuo za njom. Skočio sam i uspeo sam da je uhvatim blizu samog mosta. Svom snagom sam je privukao do stuba. Voda je bila brza i hladna i nisam mogao sam da je izvučem. Tu smo se držali nekoliko minuta, dok nam i drugi građani nisu pritekli u pomoć. Na svu sreću, sve se dobro završilo - priča Milanov i dodaje da žena koja je pokušala da ubije nije otimala, već da je bila mirna i uplašena. Portparol PU Pirot Olivera Kostić kaže da ponašanje policajca Milanova bilo krajnje odgovorno i humano.
- U skladu sa Zakonom o policiji policijski službenici imaju obavezu da u svako doba preduzimaju sve akcije kako bi zaštitili građane ili njihovu imovinu. Sa druge strane, to je i moralni čin i za svaku je pohvalu - ističe Kostićeva.    

M. Vidanović


- U neposrednoj blizini tela pronašli smo špric za ubrizgavanje droge i oproštajno pismo. Oba predmeta nesumnjivo ukazuju na samoubistvo prevelikom dozom opijata. Sa druge strane, telo M. B. pronađeno je u takozvanom kučećem položaju, u kome nije mogao da ostane prilikom predoziranja. Nađen je kako kleči i sa obe ruke povijene u laktu podupire se o tlo. Da se otrovao narkoticima, klonuo bi i omlitavio, a daleko veća površina tela bi mu bila na zemlji, objasnio je jedan od policajaca.
Mladićevo telo pronašao je vlasnik obližnje vikendice LJubiša Radivojević dok je kupio pokošenu travu. On je, kako saznajemo, najpre pomislio da je M. B. i dalje živ i pokušao da mu pomogne. Kada je shvatio da je momak mrtav, odmah je otrčao nazad do svoje vikendice i pozvao policiju.
- Dečko je klečao sa licem prema podu, tako da nisam mogao da vidim da li ga možda poznajem i da li je kojim slučajem neki moj komšija iz Umke. Primetio sam samo da oko njega nema krvi i da na telu nema tragova nasilja. Kada je policija stigla i okrenula telo, kod njega su pronašli zdravstvenu knjižicu, pomoću koje su uspeli da ga identifikuju. Na kraju se ispostavilo da nesrećni momak ipak stanuje u Umki i da ima svega tridesetak godina, ispričao je Radivojević.