četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Jedan mrtav, troje povređenih

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA AUTOPUTU BREGANA-ZAGREB KOD MESTA POPOVAČA

Jedan mrtav, troje povređenih

U sudaru automobila „reno laguna“ i „folksvagena transporter“, kojim su upravljali srpski državljani, nastradao muškarac star 47 godina. Nesreću izazvala 22 godišnja državljanka Srbije koja je bila za volanom putničkog vozila

ZAGREB - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Bregana-Zagreb-Bajakovo kod mesta Popovača poginuo je 47-godišnji državljanin Srbije, a još tri srpska državljanina su teže i lakše povređeni, saopštila je juče policija iz Siska.
Prema policijskom izveštaju, nesreća se dogodila u utorak oko 20.00, a izazvala ju je 22-godišnja državljanka Srbije koja je upravljala automobilom marke „reno laguna“ srpskih registarskih tablica. Zajedno s njom u automobilu su bili i 28-godišnji muškarac i dvoje dece od četiri i sedam godina, svi državljani Srbije, koji su prošli sa lakšim ozledama.
Uviđajem je utvrđeno da je žena koja je vozila „reno laguna“ u jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine, izgubila kontrolu nad automobilom, vozilo se zanelo i udarilo u teretni automobil „folksvagen transporter“, takođe srpskih registarskih oznaka, za čijim volanom je bio 47-godišnji državljanin Srbije.
Teretni automobil je odbačen na metalnu ogradu autoputa, a zbog siline udara 47-godišnji vozač teretnjaka i njegova 56-godišnja suvozačica, oboje državljani Srbije, ispali su iz vozila. Automobil se prevrnuo i zaustavio na točkovima na zelenoj površini.
Tom prilikom je vozač teretnog automobila teško povređen, a na putu do bolnice u Sisku je preminuo, dok je njegova suvozačica lakše povređena. Sve povređene osobe smeštene su u bolnicu u Sisku. Protiv žene koja je vozila „reno“, kako je navela policija iz Siska, biće podignuta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće.
Žena koja je bila za vozilom „rena laguna“, srpskih registarskih oznaka, vozila je nedozvoljenom brzinom i nije obratila pažnju da na suženje kolovoza zbog izvođenja radova na putu. Zbog toga je došlo do zanošenja automobila i udara kombi, kojim je desnom trakom upravljao 47-godišnji vozač. Istražni sudija Županijskog suda u Sisku naložio je obdukciju tela nastradalog.