sreda 27. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Novo suđenje za podmetanje eksploziva

Novo suđenje za podmetanje eksploziva

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu Nebojši Kneževiću (32) i Bratislavu Đorđeviću (35) za pokušaj ubistva Ivana Pavlovića Ikera (36), podmetanjem eksploziva pod njegov "maserati" u centru Beograda u julu 2009. godine, i naložio da im se ponovo sudi, objavljeno je na sajtu tog suda.

Viši sud u Beogradu oslobodio je 15. aprila 2010. Kneževića i Đorđevića zbog nedostatka dokaza da su izvršili teško ubistvo u pokušaju i doveli u opasnost život više ljudi, ali je ta presuda ukinuta, jer je Apelacioni sud ocenio da u njoj nisu dati jasni razlozi za takvu odluku.

Policija je ispod "maseratija" pronašla dva puta po 200 grama razornog eksploziva TNT, dva upaljača i dva mobilna telefona, kojima je trebalo da se naprava aktivira.

Knežević i Đorđević se terete da su 13. jula 2009. godine podmetnuli eksploziv velike razorne moći ispod automobila "maserati", čiji je vlasnik Pavlović i to javnoj garaži kod Pionirskog parka.

Pavlović je ne dugo zatim uhapšen i pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi mu se za optužbe da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2009. godine prošvercovala najmanje 70 kilograma kokaina iz Južne Amerike.