utorak 27. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Švercovali odeću i satove vredne preko pola miliona

Švercovali odeću i satove vredne preko pola miliona

BEOGRAD - Carinici su tokom vikenda na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" otkrili dva prekršaja kod putnika koji su u koferima imali trgovačku garderobu i kopije satova i telefona, čija je ukupna vrednost procenjena na oko 519.000 dinara, saopštila je Poreska uprava.

Reč je o neprijavljenoj garderobi pronađenoj u prtljagu putnice koja je preko Minhena doputovala iz SAD i uputila se na zeleni kontrolni prolaz, čime se svrstala među putnike koji nemaju ništa za carinjenje. Ispostavilo se da se u njenim koferima nalazi garderoba trgovačkog karaktera čija je vrednost, na osnovu računa koji su se nalazili na različitim odevnim predmetima, procenjena na 368.552 dinara.

Za krijumčareno oružje tvrdio da su teleskopi
BEOGRAD - Carinici i policija pronašli su u vozilu na delu puta Pirot-Niš veću količinu oružja i sprečili pokušaj krijumčarenja oružja, saopštila je juče Uprava carina Srbije.
Među pošiljkama koje su prevozene u kombiju beogradskih registarskih oznaka pronađene su dve vazdušne puške bez broja i oznake proizvođača, vazdušni pištolj marke "blou" (blow) kalibra osam milimetara i šest gasnih pištolja "ekol major", "ekol major P29", "ekol lejdi" (ekol lady), "ekol volga" i "voltran" kalibra devet milimetara, navodi se u saopštenju.
Oružje su u takozvanoj "dubinskoj kontroli" na delu puta Pirot-Niš pronašli carinici i pripadnici Regionalnog centra Granične policije.
U saopštenju se navodi da je vozač kombija pre pregleda vozila rekao da mu je pošiljalac rekao da se u paketu nalaze teleskopi.
Beta

Prilikom rendgenskog pregleda izgubljenog prtljaga putnika koji je preko Moskve doputovao iz Hongkonga ustanovljeno da se u torbama, pored prijavljenog laptopa, nalazi i druga tehnička roba.

Radi se o kopijama satova "brejtling" (Breitling), "ferari" (Ferrari), "ubo" (Hubot), "emporio armani" (Emporio Armani) i "gran karera" (Grand Carrera), kao i mobilnih telefona "vertu ferari" (Vertu Ferrari), "vertu lamborgini" (Vertu Lamborgini) i "nokija" (Nokia) ukupne vrednosti 250.430 dinara, čime je učinjena i povreda prava intelektualne svojine, navedeno je u saopštenju.