utorak 27. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Navijači: Bili smo na mestu tuče, ali nismo tukli Tatona

U VIŠEM SUDU U BEOGRADU NASTAVLJENO SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO FRANCUSKOG DRŽAVLJANINA

Navijači: Bili smo na mestu tuče, ali nismo tukli Tatona

Nisam imao kapu 'fantomku', kao što piše u optužnici, nego kapu za motocikl. Video sam mladića u svetloljubičastoj majici kome je glava otekla, ali mislim da to nije bio Taton, rekao je optuženi Dragan Tomasović

BEOGRAD - Optuženi Dragan Tomasović i Milan Vujović negirali su pred Višim sudom u Beogradu krivicu za umešanost u ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, septembra 2009. godine.
"Ne priznajem izvršenje krivičnog dela. Optužen sam samo zato što sam prošao pored tog mesta. Da sam to učinio, rekao bih i time skratio ovu agoniju", rekao je Tomasović u svojoj odbrani.

Tomasović je rekao da se 17. septembra prošle godine čuo sa ostalim navijačima, ali da niko nije pominjao tuču i dodao da su se našli u Terazijskom parku i krenuli ka Obilićevom vencu.

Optuženi je naveo da je kod garaže na Obilićevom vencu čuo buku i lomljavu stakla i da su svi krenuli da trče uz stepenice koje vode do Obilićevog venca.
"Nisam imao kapu 'fantomku', kao što piše u optužnici, nego kapu za motocikl. Video sam mladića u svetloljubičastoj majici kome je glava otekla, ali mislim da to nije bio Taton", rekao je Tomasović.

Vujović je takođe odbacio krivicu i u odbrani naveo da je tog dana išao na stadion Partizana radi pravljenja koreografije za navijanje i da ga je zvao optuženi Ivan Grković.
"Našli smo se u parku i krenuli ka Obilićevom vencu, jer se pronela vest da se tamo tuku navijači Tuluza i Crvene zvezde i da su u toj tuči povređeni navijači Partizana", rekao je Vujović.

Vujović je, kao i Tomasović, ispričao da je na dnu stepenica čuo kako se lome stakla i da se popeo na vrh stepenica.
"Letele su čaše i flaše, a pošto sam ranije povređen u glavu i svaki udarac bio bi koban, posle dve sekunde sam se okrenuo na drugu stranu i otišao u pravcu Knez Mihailove", rekao je Vujović.

Grupa od 14 optuženih za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona (28), u centru Beograda, septembra 2009. godine, tereti se za krivično delo teško ubistvo.

Taton je brutalno prebijen 17. septembra prošle godine, u bašti kafea na Obilićevom vencu, u samom centru Beograda, bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz.

Državljanin Francuske je od povreda umro posle 12 dana u beogradskom Urgentnom centru.

Optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Pored njih, optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković, koji će u sudnicu biti dovedeni iz pritvora.
Vladimir Bošković optužen je za pomaganje počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i on će se jedini braniti sa slobode.