petak 26. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Sadiki se krije u Albaniji

Sadiki se krije u Albaniji

BRATISLAVA - Kosovski Albanac, slovački državljanin Baki Sadiki za kojim slovačka policija traga zbog šverca 120 kilograma heroina krije se u Albaniji i Slovačka preduzima korake da joj bude izručen.

Slovačko Generalno tužilaštvo optužilo je prošle nedelje Sadikija, o kome mediji pišu kao o šefu kosovsko-albanske mafije u Slovačkoj, za šverc oko 120 kilograma heroina iz Turske u Poljsku i Slovačku, a generalni tužilac Dobroslav Trnka kazao je tada da policija ima 80 odsto pouzdane podatke gde se krije.
Kako pišu beogradski mediji pozivajući se na izvor u slovačkoj policiji blizak specijalnom timu koji vodi istragu, Sadiki sa slovačkim pasošem, koji je dobio 2002. godine, može da se kreće slobodno po celoj Evropi, još pre racije je otišao u Albaniju i nije se vratio.

- Sa svim zemljama Evrope imamo sporazume, a već smo preduzeli neke mere prema zemlji u kojoj se nalazi. Albanci su kao i mi potpisali Evropski sporazum o izručivanju osoba - potvrdio je portparol Ministarstva inostranih poslova Peter Stano da kada su zakoni i propisi u pitanju nema smetnji da Sadikija Albanija izruči Slovačkoj, ukoliko ga, naravno, albanska policija uhvati.
Sadiki je već jednom bio umešan u istragu šverca heroina na koji u Češkoj i Slovačkoj ima monopol upravo kosovsko-albanska mafija.