petak 26. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Policajac nikako da svedoči protiv Jocića

Policajac nikako da svedoči protiv Jocića

Već dve i po godine protiv Sretena Jocića vodi se istraga zbog sumnje da je vređao i psovao policajce na proslavi svog 45. rođendana u jednom beogradskom restoranu

BEOGRAD - Policajac koji je trebalo da svedoči u istrazi protiv Sretena Jocića nije se pojavio pred pravosudnim organima!

Kako piše Kurir, već dve i po godine protiv Joce Amsterdama, vodi se istraga zbog sumnje da je napao policajce na proslavi svog 45. rođendana u jednom beogradskom restoranu. On se sumnjiči da je 27. oktobra 2007. na proslavi svog rođendana u jednom restoranu na Čukaričkoj padini odbio da pripadnicima interventne patrole, pokaže lična dokumenta, a zatim se drao i psovao ih, zbog čega je priveden.

Goste su na rođendanskoj žurki uveseljavale poznate estradne zvezde, koje je policija takođe legitimisala i pretresala njihove automobile, a kada je došao red na slavljenika, izbio je incident.

Policajac, kojem je Jocić odbio da pokaže ličnu kartu, nije se pojavio juče kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda, pa je njegovo saslušanje odloženo za 20. april. On treba da posvedoči da li je njega i njegove kolege osumnjičeni te večeri vređao i psovao.

Posle saslušanja ovog svedoka, istraga će biti završena, a predmet će biti prosleđen tužilaštvu zbog odluke o podizanju optužnice. Ukoliko se utvrdi njegova krivica, Jociću preti kazna od od šest meseci do tri godine zatvora, u zavisnosti da li je reč o uvredi, zlostavljanju ili pretnji.

D. Ć.