subota 25. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zvezdanu Terziću ponovo produžen pritvor za još dva meseca

Zvezdanu Terziću ponovo produžen pritvor za još dva meseca

BEOGRAD- Viši sud u Beogradu ponovo je produžio pritvor za još dva meseca bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću, izjavila je portparol suda Dušica Ristić.

Ristićeva je precizirala da je krivično vanpretresno veće suda 22. decembra donelo rešenje kojim se Terziću produžava pritvor zbog opasnosti od bekstva, posebno teških okolnosti izvršenja krivičnog dela i visine zaprećene kazne za delo za koje se tereti.

Terzićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu koji je već dva puta ukidao rešenje o produženju pritvora i vraćao ga na ponovno odlučivanje.

Rešenja Višeg suda su ukidana jer prema stavu Apelacionog suda nije individualizovao razloge zbog kojih i dalje stoji osnov da se bivšem predsedniku FSS pritvor produžava zbog postojanja naručito teških okolnosti izvršenja krivičnog dela i visine zaprećene kazne.

Apelacioni sud je u oba navrata podržao stav prvostepenog suda da Terzić treba da ostane u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.

Terzić se inače, posle dve i po godine skrivanja stavio na raspolaganje pravosudnim organima 11. novembra u Beogradu, a 24. decembra je iz Okružnog zatvora prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa srcem i nesnosnih glavobolja.

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika, optuženim da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograda" u inostrane klubove, zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu, pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.