četvrtak 25. decembar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Dača nema para da plati odštetu

DANILO IKODINOVIĆ NE MOŽE DA PLATI 650.000 DINARA

Dača nema para da plati odštetu

BEOGRAD - Danilo Ikodinović Dača (32), naš slavni vaterpolista, neće isplatiti 650.000 dinara odštete Pajici Dejanoviću (26) za nanetu materijalnu i nematerijalnu štetu, u saobraćajnom udesu koji se 27. juna desio na putu Zrenjanin - Novi Sad, kod Kaća.
Ovo je juče za Glas potvrdio advokat Slobodan Beljanski, zastupnik Pajice Dejanovića. Beljanski kaže da ih je Ikodinović preko svog advokata Dragana Gojkovića obavestio da nije u mogućnosti da plati toliku visinu odštete zbog velikih troškova lečenja desne ruke u Francuskoj.
-Ikodinović nije osporio visinu odštetnog zahteva, ali nas je obavestio da će sarađivati u pogledu davanja izjava pred sudom. Mi ćemo se obratiti osiguravajućem društvu kod kojeg je on bio osiguran i tražiti skoro istu sumu novca - izjavio je Beljanski, ali ponovo nije hteo da precizira o kojoj sumi je reč, već je samo rekao da je 650.000 „otprilike“ suma koju su tražili.
Dragan Gojković, Ikodinovićev advokat, potvrdio je da Danilo neće platiti odštetu.
Ikodinović se tereti da je svojom „jamahom“, krećući se nedozvoljenom brzinom, udario u „jugo“ Pajice Dejanovića (26) iz Đurđeva, u trenutku kada je on preticao traktor, kojim je upravljao Miroslav Kukić (33). Naš proslavljeni vaterpolista je tom prilikom udario zadnji deo „juga“, koji se zaneo i okrznuo traktor, posle čega se prevrnula traktorska cisterna. Ikodinović je u ovoj nesreći i sam teže povređen, dok je Pajica zadobio lakše povrede.
Veštačenjem je utvrđeno da je Ikodinović motor vozio brzinom od 173 kilometra na čas, kao i da je imao dva promila alkohola u krvi, što je četiri puta više od dozvoljenog.
Ikodinovićev branilac Gojković za potrebe odbrane angažovao je drugi tim veštaka, koji je takođe procenio da je Ikodinović vozio približno istom brzinom.
Danilo je u ovoj nesreći zadobio teške povrede ruke. U bolnici u Novom Sadu proveo je dva meseca, gde je više od mesec dana držan u veštačkoj komi. Na njegovoj ruci je izvršeno više hirurških intervencija, a novosadski lekari su sve činili da ruku spasu od amputacije. Ikodinović je neko vreme proveo u Parizu radi daljeg lečenja ruke kod tamošnjih stručnjaka.

Komentari

jel to advokat dobro poducio klijenta??? dok jednom ne smrkne drugom ne svane!! a para nikad dostaaaa , fuj!!!!!!

Plati coveku Sram Te Bilo.
Prvo su ga optuzili da je on covek krive.
Vi novinari ne bi trebali uopste da isete o ovom coveku. Sada se vidi ko je on.

Ne vidim razlog zbog čega se uopšte priča da li g-din Ikodinović "hoće" ili "neće" da plati odštetu g-dinu Dejanoviću. Ukoliko je sud doneo takvu odluku, a jeste, on to mora da uradi na ovaj ili onaj način. Zašto bi javnost trebala da bude sentimentalna u ovom slučaju? Visinu odštete ne bih komentarisao, ali stavite se u poziciju oštećenog. Uz svo dužno poštovanje prema g-dinu Ikodinoviću kao istaknutom sportisti koji je sa svojim kolegama doneo puno radosti ovoj zemlji, očajnički željnoj uspeha, on je KRIV!!! Pa ljudi, on je imao četiri puta više alkohola u krvi od dozvoljenog. Da li je učesnik u udesu mogao da bude umesto Juga i traktora autobus pun dece? Sreća je što ishod nije još tragičniji. Problem je što je uopšte tako alkoholisan seo na motor, a ne što je vozio 173 km/h jer u takvom stanju je pitanje da li je imao osećaj te brzine. Zbog toga mora da bude zahvalan Bogu što je živ i što nikoga nije ubio ali i mora da snosi punu materijalnu i krivičnu odgovornost.

ajde ljudi da skupimo malo para da pomognemo!

Dok su svi zalili Daccu, negde sam komentarisao da je kriv, sta ga toliko zale i da treba da odgovara za svoju krivicu. Sada nece da plati stetu coveku?! Toliko o tome kakav je to covek i uzor mladima. Uostalom, oni koji su ovoliko istetovirani ne mogu biti uzor nikome. Vodi racuna Daco da ti onaj covek ne prokune i drugu ruku! Mogao bi ga Bog cuti...

G-dinu Ikodinovicu koga inace postujem kao sportistu izgleda da je (kao i mnogima drugima NEDODIRLJIVIMA) udarila slava u glavu. Samo ukoliko zakone postuju svi, moze se govoriti o civilizovanom drustvu.
Neka svaki dan pali svecu i 3 puta dnevno da se moli Bogu sto mu je ruka spasena, jer on je vaterpolista i od toga je do sada ziveo.

A ako nema para, pa valjda je zasluzio da mu pozajmi supruga ili tast.

sram ga bilo!!!! neka mu pozajmi pare zena koja peva za docek nove godine u crnoj gori za 60000e, sve se vraca u zivotu a on bas ponovo izaziva sudbinu