sreda 25. jul 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhvaćeni u razmeravanju droge

Uhvaćeni u razmeravanju droge

KRUŠEVAC - Pripadnici Policijske uprave u Kruševcu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom odredili su meru zadržavanja Zlatku M.(27) iz Kruševca, Zlatku K.(50) i Predragu F. (22) iz Modrice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga rekao je načelnik kruševačke policije Miljan Petrović.

Pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađena biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu u težini od 9,5 kilograma i postoje indicije, kako je rekao Petrović, da je ova droga dopremljena sa teritorije Kosova i Metohije.

On dodaje da, takođe, postoje indicije da je reč o drogi “skank” koja ima više opijata u sebi u odnosu na marihuanu koja se gaji na lokalnom području.

“Ova lica su zatečena prilikom razmeravanja i pakovanja droge i to dokazuje da je ona bila namenjena prodaji na području Kruševca i okoline što će biti predmet dalje istrage”, rekao je Petrović.

Prema policijskim saznanjima, nabavna vrednost pronađenje droge iznosi oko 10.000 evra, dok bi u prodaji taj iznos bio dva ili tri puta veći. 

U ovom trenutku, kako je rečeno novinarima, gram skanka u Kruševcu košta od 500 do 1.000 dinara.

Petrović je podsetio da je kruševačka policija, takođe u saradnji sa tužilaštvom, 22. juna kod Predraga V. (30) izvršila zaplenu od pet kilograma i postoje osnovi sumnje da su pomenuta lica, koja su juče zadržana, organizovala i to dopremanje.

Kako je novinarima rekao viši javni tužilac u Kruševcu Miodrag Surla, tužilaštvo će podneti zahtev za sprovođenje istrage istražnom sudiji sa predlogom za određivanje pritvora.

Rečeno je i da su osumnjičeni od ranije poznati policiji, te da je Zlatko M. do sada već osuđivan zbog stavljanja u promet opojnih droga.

Kruševačka policija je u prvih šest meseci zabeležila 53 zaplene i podnela isto toliko krivičnih prijava protiv osumnjičenih.