nedelja 25. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zagrepčanke ludovale sa Cveletom

HRVATSKA POLICIJA NAVELIKO PROVERAVA SVE KONTAKTE CVETKA SIMIĆA (44)

Zagrepčanke ludovale sa Cveletom

Bio je veliki ljubitelj tamošnjeg noćnog života i skupih restorana. U jednom, na ribljoj večeri, poslednji put je viđen živ. Bio je u društvu Maria Sove
Aleks Grdić se ne seća Simića, Petra Maroja išla u policiju, družio se i s Martinom Horvat?

ZAGREB/BEOGRAD - Beograđanin Cvetko Simić (44), čiji su ostaci tela pre mesec i po dana nađeni u jezeru Jarun, bio je veliki ljubitelj zagrebačkog noćnog života i skupih restorana. Tokom svojih čestih boravaka u tom gradu intenzivno se družio s hrvatskim manekenkama, objavili su hrvatski mediji pozivajući se na podatke koje su nezvanično dobili od policije.

Lepo odeven, uglavnom u skupim odelima, Simić je, piše Večernji list, bio  rado viđen gost razvikanih zagrebačkih klubova. Prijateljima uslužan Cvele, kako su ga zvali, voleo je tokom čestih poseta metropoli, kako su nazvali svoj glavni grad, zalaziti u "Khalu" i "Ritz". Ovaj drugi mu je, prema tvrdnjama osoba koje su ga znale, navodi list, bilo jedno od omiljenijih mesta za izlaske. Okružen zgodnim studentkinjama i manekenkama, neretko je svoje zagrebačke prijatelje iz redova tzv. džetseta častio šampanjcem.

Doteran s lancima na nogama

Sova je, piše Jutarnji, doteran i odeven u crno odelo, s lisicama na rukama i lancima na nogama, u petak iz Remetinca doveden u sudnicu na suđenje zbog ubistva 2000. ispred "Aquariusa", kada je navodno ubio Roberta Marana (29). Pretres, međutim, nije održan jer se nisu pojavili svedoci.


Vodeći opsežnu istragu o Simićevoj likvidaciji, koja se povezuje s međunarodnim lancem krijumčara kokaina, policija se, kako je saznao Večernji, o Simićevim navikama i osobama s kojima je bio u kontaktu raspitivala i u "zvezdanim" krugovima, pa je došla i do Petre Maroje, Aleksandre Grdić i Romana Majetića.

Maroje: Bio je galantan

- Kratko smo bili u društvu pre tri-četiri godine. Ne mogu da kažem da sam ga poznavala. S Cvetkom me upoznala osoba s kojom sam u međuvremenu izgubila kontakt - otkrila je Večernjem manekenka Petra Maroje.
Maroje je priznala je da je u međuvremenu razgovarala s policijom o Simiću, za koje je rekla da te večeri nije previše govorio o sebi, niti je otkrivao čime se zapravo bavi.
- Bio je galantan i svojim ponašanjem nije uopšte odavao da je kriminalac. Na sebi nije imao nikakvih zlatnih lanaca koje takvi obično nose - kaže Maroja.
Posle te večeri Simića više nije videla. Kasnije je iz medija saznala da je okrutno ubijen u Zagrebu, što ju je šokiralo.

Policija se, kako je Večernji saznao, raspitivala o njenim kontaktima sa Simićem u Zagrebu, ali i u Beogradu u vreme dok je u njemu boravila s bivšim dečkom producentom Romanom Majetićem.
On poriče da je ikad bio u društvu s ubijenim Simićem, te tvrdi da se inače ne druži s takvim profilom ljudi.
Policija ga, tvrdi, nije zvala na razgovor zbog informacija o Cvetku Simiću.
Prema nezvaničnim informacijama Jutarnjeg lista, u Cvetkovom društvu viđane su i brojne druge manekenke, poput Aleksandre Grdić koja ga se ne seća, ali i pre mesec dana nestale Martine Horvat, pi-ar agenta, što u policiji ne žele službeno da potvrde.

Poslednja večera

U jednom od poznatijih restorana, u blizini Doma sportova, Simić je poslednji put viđen živ. S njim u društvu, na ribljoj večeri, bio je Mario Sova, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da ima veze sa njegovom likvidacijom, ali i kokainom koji je zaplenjen u međunarodnoj akciji "Balkanski ratnik".
Posle pretresa tri stana kojima se koristio, policija je uspela da nađe pola kilograma kokaina u stanu na Španskom, za šta je zasad jedino zvanično i osumnjičen.
Sumnju da Sova ima nekakve veze s ubistvom Simića podgreva činjenica da je kraj zapaljenog Cvetkovog "mercedesa" nađen trag guma koji navodno odgovara gumama motora nađenog u Sovinoj garaži.
Tragovi krvi koji su nađeni u jednom od iznajmljenih stanova kojima se Sova koristio, pokazalo se, ne pripadaju Simiću, već Sovi i osobi čiji se DNK profil ne nalazi u policijskoj bazi podataka.

Komentari

bar im je izjebo hrvatice njihove mile pre nego sto je lividiran!

Bolestan komentar

Pa dobar razlog da se likvidira. ( Tonisu manekenke nego Zagrebacke drolje. )