nedelja 25. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Nastavlja se suđenje Urošu Mišiću

Nastavlja se suđenje Urošu Mišiću

BEOGRAD - Uroš Mišić, optužen za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2. decembra 2007. godine, u ponedeljak bi ponovo trebalo da sedne na optuženičku klupu u Višem sudu u Beogradu.
Na pretresu bi trebalo da budu saslušavani veštaci medicinske struke, povodom Trajkovićevog zdravstvenog stanja.
Narednog dana, u utorak, planirano je da se odgleda video-snimak nereda na severnoj tribini stadiona, a trećeg dana suđenja stranke bi mogle da iznesu završne reči. U tom slučaju, sledilo bi, u zakonom predviđenom roku, i izricanje presude.

Mišića optužnica tereti za pokušaj teškog ubistva, pošto je, prema optužnici, pokušao da upaljenu navijačku baklju ugura u usta Trajkoviću.
Na čelu Sudskog veća ostao je sudija Velimir Lazović, koji je Mišića na prvom suđenju osudio na 10 godina zatvora, pošto je ponovo izabran na sudijsku funkciju.
Prvu presudu na 10 godina zatvora, koju je Lazovićevo veće izreklo septembra prošle godine, Vrhovni sud Srbije je ukinuo i naložio novo suđenje.
Na novom suđenju, prema uputstvu Vrhovnog suda, Okružni sud bi trebalo da utvrdi da li je Mišić zaista, kako to navodi tužilaštvo, hteo upaljenu baklju da ugura u usta policajcu na dužnosti.