četvrtak 25. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Seksualno iskorišćavao maloletne narkomanke

Seksualno iskorišćavao maloletne narkomanke

BEOGRAD - Viši sud u Negotinu odredio je pritvor i pokrenuo istragu protiv Radiše Stankovića osumnjičenog da je seksualno eksploatisao četiri maloletnice zavisne od heroina zloupotrebljavajući njihovo siromaštvo.
Više tužilaštvo u Negotinu tereti Stankovića da je od decembra 2008. do februara 2009. godine u više navrata u svojoj kući u Negotinu, "kao uračunljiva osoba, vršio obljubu i čin izjednačen sa obljubom nad maloletnicama koristeći ih radi seksualne eksploatacije i za pornografske svrhe", navodi se u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva.

Napominje se da jedna od njih još nema 14 godina, a da je Stanković znao da su maloletne, zavisne od heroina i da nemaju novca da ga nabave.
Predlagao im je da sa njim imaju seksualne odnose, kako pojedinačno, tako i u grupi, i obećavao da će im za to platiti novcem, što su one su to prihvatile jer nisu imale novca za heroin.

Stankoviću se na teret stavlja krivično delo trgovine ljudima zbog iskorišćavanja maloletnica i stavljanja u položaj zavisnosti za koje mu preti kazna od najmanje pet godina zatvora.

Komentari

Pet godina zatvora za seksualno izivljavanje nad maloletnim devojcicama. To je sramno. Ta deca koja su ogrezla u drogu trebaju pomoc lekara i drustva,a ovak manijak treba zqa svako ovo dete da dobije po dest godina zatvora.Droga vreba svako nase dete na ulici u skoli svugde. Ove devojcice mogu da budu moje ili vase cerke, zato samo zajedno mozemo da se izborimo za njihovu sigurnost.Potpisivanjem peticije o promeni i poostravnju zakona mozemo i da promenimo zakone i zastitimo nasu decu i od onih koji prodaju deci drogu i od ovakvih manijaka koji su gori od naj gorih i mesto im je u zatvoru daleko od nase dece.