subota 24. decembar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšeni pljačkaši dragocenih satova

Uhapšeni pljačkaši dragocenih satova

A.N. (35) i M.I. (36) uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali pordavnicu satova Identiko u Knez Mihailovoj ulici odakle su ukrali 76 satova vrednih 430.000 evra

BEOGRAD - Beogradska policija saopštila je da je privela istražnom sudiji A.N. (35) i M.I. (36), zbog osnovane sumnje da su 12. decembra izvršili krivično delo teške krađe u prodavnici satova Indetiko, u Knez Mihailovoj ulici, odakle su ukrali 76 brendiranih satova i time firmu oštetili za 430.000 evra.

 

U saopštenju policije se navodi da je treći izvršilac u bekstvu i za njim se intenzivno traga.

 

Oni se sumnjiče da su iz radnje ukrali 76 markiranih skupocenih satova marke: Brajtling, Mon Blan, Panerai, Omega i drugih, a potom su na automobil stavili tablu "NAKSI" taksi udruženja, koji je potom A.N. odvezao i sakrio u iznajmljenu garažu u naselju Bežanijska kosa.

 

Policija je u vozilu pronašla sajlu, taksi tablu i rukavice koje su osumnjičeni koristili za izvršenje krivičnog dela, a u stanu M.I. i dva pištolja, tri ručne bombe i veću količinu municije.

 

On se se sumnjiči i za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Osumnjičeni su od ranije poznati policiji zbog izvršenja više krivičnih dela u Srbiji i inostranstvu, navodi se u saopštenju.