utorak 24. jul 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Svekru 5 godina za pokušaj ubistva snaje

Svekru 5 godina za pokušaj ubistva snaje

BEOGRAD - Beogradski penzioner Tomislav Stevanović (73) pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora jer je prošlog avgusta u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled afekta besa pokušao da ubije snaju Milicu (51) u “Ju biznis centru” zbog sumnje da mu vara sina s kojim ima dvoje dece.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu i Stefanovića osudilo na jedinsvtenu kaznu od pet godina zatvora zbog krivičnih dela ubistvo u pokušaju i nedzvoljeno nošenje oružja.

Oštećeni su za ostvarivanje svojih imovinsko pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.Stevanović je oglašen krivim što je 29. avgusta 2011. godine pokušao da ubije snaju na Bulevaru Mihaila Pupina u Novom Beogradu, tako što je u nju pucao iz pištolja, a zatim pokušao da je zadavi.

U ženu je ispalio četiri metka u trenutku kada mu je bila okrenuta leđima i trčećim korakom se udaljavala od njega, te ju je jedan metak pogodio u podlakticu desne ruke. Žena je utrčala u obližnji lokal, kako bi se sklonila i zaštitila od napada, ali je Stefanović utrčao u lokal za njom i više puta je udarao i davio, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled afekta besa srednjeg stepena, navodi se u presudi.

Vrlo brzo je došlo do intervencije radnika Interventne jedinice, koji su ga uhapsili.Stevanović je snaji zadadao teške telesne povrede, a odmah posle događaja očevici su u izjavama medijima tvrdili da je svekar snaju optuživao za preljubu.