subota 24. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ispucao četiri hica, pa presudio sebi

NOVA SAZNANJA O TRAGEDIJI KOJA SE DOGODILA NA NOVOM BEOGRADU

Ispucao četiri hica, pa presudio sebi

Pištolj kalibra devet milimetara kojim je Predrag Novaković, vozač Uprave za zajedničke poslove, presudio bivšem šefu Milanu Medojeviću i sebi uredno je bio registrovan na njegovo ime još 1993. godine. Spekuliše se da je Medojević pretio Novakoviću, zbog čega je ovaj poslednjih dana bio upadljivo nervozan

BEOGRAD - Predrag Novaković, vozač Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, ispalio je četiri hica u grudi bivšeg šefa Milana Medojevića, a onda jednim metkom sebi prosvirao mozak, saznaje Kurir iz istrage.

Ovaj zločin dogodio se na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo Medojević, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu prekjuče oko 14 časova. Kako nam je potvrđeno, razlog za ubistvo, a potom i samoubistvo leži u činjenici da je Novaković dugovao ogroman novac Medojeviću.

Novakovićev kolega: Ponašao se najnormalnije
Kolega Predraga Novakovića, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da ga je malo pre ubistva video u garaži.
- Došao je da opere automobil, ponašao se najnormalnije. Zezao se s nama, a kada je odlazio. rekao je:"Ćao, vidimo se"! Nije mi jasno o čemu sada priča državni sekretar Jakšić kada kaže da se Novaković čudno ponašao. To nije tačno, ništa u njegovom ponašanju nije ukazivalo na ovu tragediju, a viđali smo ga skoro svakog dana - priča vozač Uprave. On kaže da i ostali vozači o pokojnim kolegi mogu da kažu sve najbolje.
- Novaković je bio dobar čovek. Bio je oženjen, mislim da je imao sina i ćerku. Živeo je u porodičnoj kući u Malom Mokrom Lugu, u čijem sastavu je imao i lokal koji je izdavao - kaže naš sagovornik.

Zapečaćen stan Medojevića
Medojevićev stan u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 124 policija je zapečatila.
- To nije neuobičajena praksa, a sve je urađeno po nalogu sudije i tužioca. Pošto nije bio venčan sa ženom koja je u momentu ubistva bila u njegovom stanu, stan je zapečaćen - navodi izvor Kurira iz policije.
Kako saznajemo, Medojević je bio razveden i imao je dvoje dece. Živeo je sam.

Vozimo ko ludi po nalogu ministara
Sagovornik Kurira iz Uprave za zajedničke poslove kaže da je česta praksa da državni funkcioneri od svojih šofera zahtevaju da krše saobraćajne propise.
- Znaju da od nas zahtevaju da "udarimo po gasu", naročito ako se kasni na neki sastanak! Ne znam koliko puta dosad sam na otvorenom putu prekoračio brzinu, a dešavalo se i da prilikom gradske vožnje traže da se vozi brže i oštrije! Radimo za platu od 18.000 do 20.000 dinara, a mesečno svako od nas treba da ima najmanje 32 radna sata. Ti razlozi utiču da često vozimo pod velikom presijom - kaže naš sagovornik.

Vozače pregledaju svake treće godine
Kako Kurir saznaje, često se dešava da neki ministar ili državni sekretar zaposli svog prijatelja kao vozača. Međutim, svi oni, bez obzira na to kako su došli u Upravu za zajedničke poslove ili u neku državnu instituciju, morali su da se testiraju.
- Imamo obavezne preglede na tri godine. Osim opterećenosti srca, proveravaju nam sluh i vid - kaže izvor Kurira.
Nismo uspeli da saznamo da li je deo ovih pregleda i psihijatrijski test.


- Samo što je Medojević seo da ruča s mlađom plavušom s kojom je živeo, zazvonio je telefon. Ne sluteći šta će se desiti, mirno je sišao, uz izgovor partnerki da će se brzo vratiti. Kako ga dugo nije bilo, devojka od tridesetak godina je otišla u policiju da prijavi njegov nestanak. Tek tamo je saznala šta se desilo. Za svaki slučaj, inspektori su prvo pozvali Hitnu pomoć, jer nisu znali kako će ona reagovati - kaže izvor Kurira blizak istrazi.

Kako se pretpostavlja, zločinu u službenom "audiju A6",  registarskih oznaka BG 12-11, prethodila je svađa, posle koje je Novaković zapucao.
- Ispalio je četiri metka, sve u grudi i ruke Medojevića, a onda je presudio sebi. Spekuliše se da je Medojević možda čak i pretio Novakoviću, zbog čega je ovaj poslednjih dana bio upadljivo nervozan. Iako ima i onih koji tvrde da je bio opušten (vidi okvir - prim. aut.), u istrazi se došlo do informacija da je Predrag Novaković bio sve samo ne smiren - kaže naš sagovornik.

Pištolj kalibra devet milimetara kojim je Novaković presudio Medojeviću i sebi ovaj vozač uredno je registrovao na svoje ime još 1993. godine na opštini Zvezdara.
Ministar za dijasporu Srđan Srećković, u kome je Novaković bio zaposlen kao vozač, žali zbog tragičnog događaja.
- Verujem da će nadležni organi utvrditi sve relevantne činjenice - ističe Srećković, dok njegov saradnik, državni sekretar Miodrag Jakšić, koga je Novaković vozio, juče nije odgovarao na naše pozive. On je odmah posle ubistva rekao da je primetio da se vozač čudno ponašao.

Komentari

УБИЈАЈУ ПО ГРАДУ ( ВЕСЕЛИНОВ ) СЛУЖБЕНИМ АУТОМОБИЛИМА,ГАЗЕ МРТВЕ ЉУДЕ НА ПУТУ,СЛУЖБЕНИМ АУТОМОБИЛИМА,УБИЈАЈУ СЕ У СЛУЖБЕНИМ АУТОМОБИЛИМА...ЦВЕТКОВИЋУ И ТАДИЋУ ТО ЈЕ ВАША ВЛАДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...ziveo sa mladjom plavusom... e svaka cast "novinaru" na odredjivanju statusa osobe sa kojom je doticni ziveo... Mladja plavusa! ne mogu da verujem!