petak 24. februar 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Optužnica protiv Mevlida u martu?

Optužnica protiv Mevlida u martu?

SARAJEVO - Optužnica protiv Novopazarca Mevlida Jašarevića i njegovih pomagača, koji su u oktobru prošle godine izvršili teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu, najverovatnije će biti podignuta već narednog meseca.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Tužilaštvo BiH ima rok od šest meseci da podigne optužnicu, kao i da se ona može očekivati u martu kako se ne bi čekao poslednji trenutak, piše Dnevni avaz.

Napad na američku ambasadu dogodio se 28. oktobra prošle godine. U toku su, dodaje se, analize materijala uzetog tokom poslednje akcije SIPA u Gornjoj Maoči, prilikom koje su uhapšeni Nusret i Eldin Imamović i Jasmin Mustajbašić. Ova trojka je nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Tokom posljednjeg ročišta, tužilac Dubravko Čampara kazao je da se očekuje da će u uzetom materijalu biti pronađena i druga video-oporuka koju je terorista snimio uočio samog napada.

Do sada nije saopšteno da li su stigli podaci od američkog FBA-ja čiji su istražitelji, takođe, obavili uviđaj nakon terorističkog napada.