sreda 24. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Braća iz Pljevalja uhapšena zbog falsifikata i oružja

Braća iz Pljevalja uhapšena zbog falsifikata i oružja

BEOGRAD - Braća Dejan (23) i Darko Ćuzović (22) iz Pljevalja uhapšeni su zbog postojanja sumnje da su na teritoriji glavnog grada Srbije zloupotrebom platnih kartica podizali veće sume novca, nosili oružje bez dozvole i falsifikovali isprave, saopštio je juče Biro Ministarstva unutrašnjih poslova za saradnju s medijima.

Ćuzovići su uhapšeni neposredno posle podizanja veće sume novca na šalteru jedne pošte u Beogradu.

Sumnja se da su u 2009. i 2010. godini, na teritoriji Beograda sa falsifikovanim ličnim kartama Srbije i falsifikovanim platnim karticama, podizali novac u gotovini na šalterima banaka i pošti i kupovali raznu robu u prodajnim objektima, oštetivši poslovne banke za novčani iznos više od pet miliona dinara.

Policija je prilikom pregleda putničkog motornog vozila koje su koristili Ćuzovići pronašla jedan revolver sa šest metaka, za koji ne poseduju dozvolu.

Od njih je oduzeto 25 falsifikovanih platnih kartica, jedan revolver, falsifikovana lična dokumenta i veći iznos novca u dinarima.

Uz krivičnu prijavu, biće privedeni nadležnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu.
Terete se za krivična dela falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.