sreda 23. novembar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšena osmorka zbog zločina nad Srbima u "Silosu"

Uhapšena osmorka zbog zločina nad Srbima u "Silosu"

SARAJEVO - Osmoro ljudi je jutros uhapšeno po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima srpske i hrvatske nacionalnosti kod Sarajeva.

Kako je saopšteno, uhapšeni su Mustafa Đelilović, Fadil Čović, Mirsad Šabić, Nezir Kazić, Bećir Hujić, Halid Čović, Šerif Mešanović i Nermin Kalember. Oni se sumnjiče da su počinili ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima koji su držani u logoru "Silos" u Tarčinu, u prostorijama Osnovne škole "9. maj" u Pazariću, kao i logoru u magacinima kasarne "Krupa". Navedene lokacije se nalaze u blizini Sarajeva.

"U tim objektima je veliki broj civila i ratnih zarobljenika bio protivpravno zarobljen, bili su izloženi nečovečnom postupanju, mučenju, namernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola ili patnje, nanošenju velikih patnji i povreda fizičkog integriteta ili zdravlja, oduzimanju prava na pravično suđenje, prisiljavanju na prinudni rad", navodi se u optužnici. Uhapšeni će danas biti izvedeni pred tužiosa, dodaj se u saopštenju Tužilaštva BiH.