sreda 23. maj 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Srpkinja umrla na muževljevom grobu u Prištini

Srpkinja umrla na muževljevom grobu u Prištini

PRIŠTINA - Srpkinja raseljena sa Kosova u centralnu Srbiju Milanka Dekić (73) umrla je pored groba pokojnog muža na pravoslavnom groblju u Prištini, rekao je lekar Stevan Bajošević.

Bajošević, univerzitetski profesor koji je takođe 1999. godine raseljen sa Kosova, rekao je da je Milanka Dekić umrla juče i da je istog dana posle 16 časova on pregledao preminulu na licu mesta, ali da je mogao samo da konstatuje smrt.
"Dekićeva je najverovatnije umrla od stresa, bila je srčani bolesnik i imala je punu torbicu tableta", rekao je Bajošević.

On je dodao da je preminula žena juče posle podne sa još oko 30 Srba raseljenih iz Prištine došla u taj grad na današnju hramovnu i gradsku slavu Sveti Nikola. Porodica Dekić je srpska starosedelačka porodica u Prištini, a Milanka je 1999. raseljena u Beograd.

"Na ulazu u Prišinu Dekićeva je juče rekla da bi volela da bude sahranjena pored supruga na groblju u Prištini. Kad je stigla na groblje otišla je po vodu za cveće koje je postavila na suprugov grob i tu smo je našli", rekao je Bajošević.

Prema navodima raseljenih Srba, Milanka Dakić je svake godine od izgnanstva 1999. godine obilazila više puta godišnje suprugov grob na pravoslavnom groblju u Prištini. Dekićeva je bila članica organizacije Kola srpskih sestara u čijoj organizaciji su raseljeni Srbi došli na današnju slavu u Prištinu. Bajošević je rekao i da će telo preminule žene biti preneto na odeljenje patologije Kliničko-bolničkog centra u Prištini.