sreda 23. maj 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Albanci zapalili srpske kuće kod Kline

Albanci zapalili srpske kuće kod Kline

KLINA - U selu Drenovac kod Kline nešto posle ponoći nepoznati počinioci zapalili su dve kuće Srba povratnika. Predstavnik povratnika Srba u tom selu Nenad Stašić rekao je da je kuća čiji je vlasnik povratnik Milovan Radosavljević skoro potpuno izgorela, a da je u kući Arse Stepića plamen uništio unutrašnjost.

U vreme kada je požar podmetnut, Radosavljević je bio na slavi u drugom selu i tokom noći nije imao čime da se vrati kući, a Stepić je bolestan i već nekoliko dana nalazi se u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice. Vatrogasci su tokom noći ugasili požar, a policija se jos nalazi na licu mesta i očekuje se tim koji će izvršiti uviđaj, rekao je Stašić.

U Drenovcu ima osam povratnika, odnosno pet povratničkih porodica, a Stašić kaže da su povratnici zbog podmetnutih požara veoma uznemireni.

Prošle nedelje, 12 raseljenih Srba potpisalo je ugovor o obnavljanju njihovih porušenih domova da bi mogli sa porodicama da se vrate u njih. Povratnici u tom selu ocenjuju da je upravo nastojanje i tih 12 raseljenih porodica da se vrate uzrok što je neko noćas podmetnuo požare, odnosno da je to poruka da se Srbi ne vraćaju u Drenovac.

U Drenovcu su pre dve noći nepoznati počinioci ukrali i dve pumpe za bunare sa kojih se povratnici snabdevaju vodom. Prošle nedelje u tom selu i još desetak drugih sela klinske opštine nepoznati počinioci su postavili letke kojima je takozvana Nacionalna vojska Albanaca poručila Srbima da se sele.

Komentari

Ja se nadam da ce Nikolic umeti da uradi ono sto Tadic nije; da zastiti Srbe na svojoj sopstvenoj zemlji.