petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Voz pregazio ženu na Železničkoj stanici

Voz pregazio ženu na Železničkoj stanici

BEOGRAD - Jedna osoba preminula je pošto ju je na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu pregazio voz, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.

Portparolka te službe Nada Macura kazala je da je Hitna pomoć sinoć oko 22.30 primila poziv da je neko pregažan na peronu jedan i da je doktorka na licu mesta mogla samo da konstatuje smrt, kao i da je ta osoba, najverovatnije žena, bila mrtva oko dva sata.

Putnik primetio telo na šinama
"Železnice Srbije" saopštile su danas da je u četvrtak uveče oko 22.20 sati pronađen leš ženske osobe na prvom koloseku glavne železničke stanice u Beogradu.
Prilikom manevrisanja voza 2904, beživotno telo na šinama primetio je jedan od putnika koji se nalazio na peronu i prijavio nadležnim službama u stanici Beograd.
"Železnice Srbije" podsetile su u saopštenju da je ovo prvi slučaj usmrćenja putnika koji se dogodio u stanici Beograd u poslednje četiri godine.
Fonet

U 23.30 sati upućen je poziv da je jedna osoba sa Brankovog mosta pala u reku iz koje je izvučena i kod nje je utvrđena hipotermija, odnosno pad telesne temperature i prebačena je u Urgentni centar.

Hitna pomoć je u 2.17 časova primila poziv da je u Ljermontovljevoj ulici napadnut i povređen policajac kada je privodio neku osobu.

U 23.52 je upućen poziv da je u ulici Omladinskih brigada pretučen radnik obezbeđenja Medicine rada i prebačen je u Urgentni centar, a u 22.09 da je na autoputu za Zagreb na isključenju za Dušanov most jedna osoba vozilom probila zaštitnu ogradu i sa glavoboljom i manjim hematomom na glavi prebačena je u Urgentni centar.

Hitna pomoć je u protekla 24 časa obavila 240 lekarskih intervencija, od kojih 52 na javnom mestu, a noćas 116 od kojih 14 na javnom mestu.

Tokom jučerašnjeg dana dogodilo se ubistvo i samoubistvo i pet saobraćajnih udesa u kojima je jedna osoba poginula.

Hitna pomoć je juče u 16.52 primila poziv da se dogodila saobraćajna nesreća u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu i jedna je osoba poginula, dok je druga sa kontuzionom povredom trbuha prebačena u Urgentni centar.

U 14.47 Hitna pomoć je dobila poziv da se u Bulevaru Arsenija Čarnojevića kod hale "Limes" preko puta "Telekoma" nalaze dve osobe bez znakova života i da su lekari konstatovali smrt dva muškarca, jednog od oko 50 i drugog od oko 40 godina.

Dr Macura je savetovala da je potrebna opreznost u saobraćaju i da bi trebalo da vode računa o svom zdravlju starije osobe, uz poruku da je važno ne zamarati se i nositi sa sobom bočicu vode i kockicu šećera.