petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ulemek tužio Homena za klevetu

Ulemek tužio Homena za klevetu

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen potvrdio je juče Tanjugu da ga je bivši komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji služi višedecenijsku kaznu zatvora, tužio za klevetu.

Homen je napomenuo da se, kao i svaki drugi građanin, odazvao pozivu suda u Beogradu za saslušanje i dao iskaz istražnom sudiji povodom navoda te tužbe.

"Nije mi jasno kako je moguće da neko povredi čast osobi koja je već pravosnažno osuđena za višestruka ubistva i kome je sudskom odlukom, na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela, oduzeta imovina", napomenuo je Homen.
"Ne interesuju me motivi podnošenja ove tužbe, kao ni da li to predstavlja određenu vrstu poruke", dodao je državni sekretar.

On je naglasio da će se odazvati na svaki poziv za suđenje jer je, kako je naveo, to "moja zakonska obaveza i zato što smatram da za pravosuđe ne sme da bude 'nedodirljivih'".

Ulemek je tužio Homena jer smatra da ga je oklevetao kada je na tribini u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u junu prošle godine, rekao da je "kuću na Ceraku kupio parama od otkupa od otmice Vuka Bajruševića", koju je izvršio "zemunski klan".

Pred specijalnim sudom u Beogradu u toku je postupak za trajno oduzimanje dela Ulemekove kuće, koji mu je privremeno oduzet odlukom suda 1. juna prošle godine, jer se veruje da je kupljena novcem proisteklim iz krivičnog dela.
Bivši komadant JSO pravosnažno je osuđen na po 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, zatim ubistvo Ivana Stambolića, za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i u procesu protiv "zemunskog klana".