petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Simić nije ubijen u Sovinom stanu

Simić nije ubijen u Sovinom stanu

ZAGREB - Krv Cvetka Simića (44), Srbina koji je brutalno ubijen najverovatnije sredinom februara u Zagrebu, nije nađena u stanu na Laništu u kojem je živeo Mario Sova, koji je pre nedelju dana uhapšen pod sumnjom da ima veze s ovom likvidacijom, pokazala je DNK analiza, piše hrvatski Večernji list pozivajući se na nezvanična saznanja.
Veštačenjem tragova krvi koji su nađeni ustanovljeno je da se oni ne podudaraju s DNK profilom Simića, za kojeg se sumnjalo da je možda likvidiran u Sovinom iznajmljenom stanu.
Jedan trag krvi, kako je saznao Večernji, pripada samom Sovi, a drugi zasad nepoznatoj osobi čiji identitet policija nastoji da otkrije. Pošto su izuzeti uzorci upoređeni s DNK profilima koji se nalaze u MUP-ovoj bazi kriminalaca, velika je verovatnoća da ovaj drugi DNK ne pripada osobi iz kriminalnog miljea, ali takođe  može biti da ta osoba, ako je reč o nekome s "druge strane zakona", do sada nije bila poznata hrvatskoj policiji.
Mario Sova uhapšen je prošle sedmice zbog sumnje da je povezan s egzekucijom srbijanskog kriminalca, čije su noge i trup nađeni u jezeru Jarun.
Sovu hrvatska policija povezuje i s krakovima međunarodne policijske akcije "Balkanski ratnik", koja je uzdrmala narkoscenu na području bivše SFR Jugoslavije.
U Sovinom stanu u Španskom nađeno 438 grama kokaina i pištolj "dezert igl" za koji nema dozvolu.
U međuvremenu je zagrebačko Županijsko tužilaštvo podnelo zahtev za istragu protiv njega sumnjičeći ga za zloupotrebu droga, te mu je određen jednomesečni pritvor.