petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Poubijali se zbog starog duga

DRŽAVNI SLUŽBENICI JUČE NAĐENI MRTVI U AUTOMOBILU NA PARKINGU NA NOVOM BEOGRADU

Poubijali se zbog starog duga

Vozač Uprave za zajedničke poslove Predrag Novaković ubio je juče svog bivšeg šefa Milana Medojevića, pa sebe. Kao motiv pominje se ogroman novac

BEOGRAD - Vozač Uprave za zajedničke poslove Predrag Novaković ubio je juče svog bivšeg šefa Milana Medojevića, posle čega je sebi oduzeo život. Sve se dogodilo na parkingu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu oko 14 sati, dok je Novaković bio na pauzi.
Očevici tvrde da se vozač dovezao službenim "audijem A8", registarskih oznaka BG 12-11 sa zatamnjenim staklima, do zgrade broj 124, u kojoj je živeo Medojević.

- Približio se zgradi, polukružno se okrenuo i zaustavio ispred ulaza. Ubrzo je izašao Medojević i seo u parkirani "audi". Pucnji se nisu čuli. Žena koja je nekoliko minuta posle toga došla na parking kako bi isparkirala automobil videla je dvojicu mrtvih muškaraca, a vozačevo i suvozačevo staklo bili su razbijeni. Pozvala je najpre Hitnu pomoć, a onda i policiju - navode svedoci.

Veljović: Neraščišćeni računi

Direktor policije Milorad Veljović tvrdi da je u ovom slučaju najverovatnije reč o neraščišćenim računima.
- Reč je o vozaču Ministarstva za dijasporu Predragu Novakoviću i Milanu Medojeviću, koji je ranije radio u toj službi, a sada je bio neraspoređen - kaže Veljović i potvrđuje da je Medojević živeo u zgradi ispred koje je pronađen "audi" sa dva beživotna tela.
Veljović dodaje da je Novaković došao do pomenute adrese i pozvao telefonom Medojevića da siđe.
- Pretpostavlja se da su, kada je Medojević seo u automobil, njih dvojica vodili raspravu. Nakon toga je Novaković, u čijoj ruci je pronađen pištolj, ubio Medojevića, a potom izvršio samoubistvo - objašnjava Veljović. Direktor policije nije precizirao čije je oružje niti da li je bilo u (i)legalnom posedu.

Kolega: Ništa nije ukazivalo na to

Kolega pokojnog Predraga Novakovića, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je reč o vozaču sa dužim stažom.
- Peđa je bio radnik savezne uprave. Imao je više od 55 godina, bio je oženjen i imao je decu. Ništa nije ukazivalo da će se ovo dogoditi, danas sam ga video u garaži, kad je došao da opere automobil - kaže jedan od vozača Uprave.

Nema veze sa SPO

- Predrag Novaković je trebalo da nakon susreta s Milanom Medojevićem dođe po državnog sekretara u Ministarstvu za dijasporu Miodraga Jakšića, koga od pre nekoliko meseci vozi. Ni Novaković ni Medojević nisu imali nikakve veze sa SPO - tvrdi izvor Kurira.

Izvor Kurira kaže da je Novaković stavio pištolj pod bradu Medojeviću čim je seo u automobil, a ubrzo potom je i povukao oroz. Sebi je pucao u slepoočnicu.
Nije poznato da li je pre zločina između njih bilo rasprave i svađe.

Čudno ponašanje

- Novaković je dugovao velike pare Medojeviću. Poznavali su se odavno, jer je Novaković vozio Medojevića dok je bio službenik Uprave. U stanu na Bulevaru Arsenija Čarnojevića Medojević je živeo s devojkom - priča naš sagovornik.
Na fiksni telefon u stanu Medojevića juče po podne oko pola četiri javila se mlađa ženska osoba. Čim je čula da je s druge strane naš novinar, nekoliko puta je ponovila "ne" i prekinula vezu.

Srđan Srećković, prvi čovek Ministarstva za dijasporu, koje je bilo poslednje radno mesto Novakovića, uputio nas je na policiju. Kako smo nezvanično saznali, Srećković je juče zaposlenima bukvalno zabranio da daju bilo kakve izjave novinarima.

Državni sekretar u istom ministarstvu Miodrag Jakšić potvrdio je da je Novaković bio njegov vozač.
- Moj vozač se poslednjih dana ponašao čudno - bilo je sve što nam je rekao Jakšić.

U Upravi za zajedničke poslove nisu imali nikakav komentar na ubistvo radnika, već su nas uputili na MUP. Ni direktor Sektora za saobraćaj ove uprave Aleksandar Milijanović nije želeo da govori za Kurir, jer je, kako kaže, od ponedeljka na godišnjem odmoru.

Ukleto mesto

U krugu od oko tri stotine metara od mesta jučerašnje tragedije za manje od dva meseca pronađena su četiri leša.
U četvrtak 4. februara ove godine, ispred zgrade na Bulevaru Arsenija Čarnojevića 102  pronađeno je telo beogradskog taksiste Desimira Stankovića. Istraga je pokazala da je Stanković ubijen hicem iz pištolja u glavu i ostavljen u svom automobilu na parkingu ispred pomenute zgrade.

U sredu 17. marta, u ulici Omladinskih brigada, u napuštenim barakama građevinskog preduzeća "Rad" policija je pronašla leš neidentifikovanog muškarca u fazi raspadanja. Na lešu nije bilo tragova nasilne smrti.

Možda je zanimljivo i to što se zgrada ispred koje su pronađena tela Medojevića i Novakovića nalazi stotinak metara od stanova braće Šarić u kojima je policija pre dve godine pronašla dvadesetak kilograma heroina. Ti stanovi su, u okviru borbe protiv narkomafije, od pre dva meseca zapečaćeni.