petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Optuženi negira ubistvo, uhapšen njegov otac

Optuženi negira ubistvo, uhapšen njegov otac

JAGODINA - U Višem sudu u Jagodini juče je počelo suđenje učesnicima masovne tuče u jagodinskom izletištu "Potok" u noći 4. septembra prošle godine, u kojoj je poginuo Marko Đurđević (24) iz Jagodine, a povređeno pet mladić, četiri iz Jagodine i jedan iz Paraćina.
Božidar M. (24) iz Ćuprije, koga optužnica tereti za teško ubistvo, negirao je da je to uradio, ali je priznao da je učestvovao u tuči.

Njegov brat Ranko M. (21) i Marko J. (24) iz Ćuprije, koji su optuženi kao "saizvršioci u tom krivičnom delu", nisu se pojavili na suđenju, jer se nalaze u bekstvu i za njima je raspisana poternica.
Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je uhapšen otac Božidara i Marka M. Dušan M. (51) iz Ćuprije, zbog sumnje da je "izvršio krivično delo sprečavanja i ometanja dokazivanja".
"On se tereti da je svedocima u postupku koji se vodi za krivično delo teško ubistvo, koje se dogodilo 4. septembra 2009. godine u izletištu 'Potok', u više navrata pretio i vršio prinudu da promene iskaz", stoji u saopštenju.

Dušanu M. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Jagodini, navodi se u saopštenju.

Ovim procesom, obuhvaćeno je još pet mladića iz Ćuprije: Dušan M. (20), Nenad S. (21), Nikola P (20), Aleksandar V. (21) i Marko Ž. (26), "zbog učestvovanja u tuči".

Suđenje će biti nastavljeno 17. juna.

Prema saopštenju jagodinske policije od 5. septembra 2009, navodi se da se tuča dogodila oko 1.30 sati ujutru, a da je Đurđević umro u Opštoj bolnicu u Jagodini od posledica"smrtonosnih povreda nanetih hladnim oružjem".