petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Krijumčareni Palestinci

Krijumčareni Palestinci

PREŠEVO - Policija je uhapsila Adnana A. (34) i Zejadina D. (37), obojicu iz Bujanovca, zbog sumnje da su preko državne granice pokušali da ilegalno prebace petoricu Palestinaca, saopštila je juče lokalna policija.
Navodi se da je policija 20. aprila u selu Miratovac u opštini Preševo zaustavila dva automobila vranjskih registracija, kojima su upravljali osumnjičeni.
Ustanovljeno je da je Adnan A. u svom vozilu prevozi pet Palestinaca, koji su ilegalno prešli makedonsko-srpsku granicu, navodi se u saopštenju.
"Sumnja se da su Adnan A. i Zejadin D. kao deo kriminalne grupe trebalo da državljane Palestine prebace dalje u Srbiju kako bi oni nastavili kretanje ka nekoj od zemalja Evropske unije", navodi policija.
Osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, istražni sudija Višeg suda u Vranju je odredio pritvor do 30 dana.
Palestinci su zbog ilegalnog prelaska državne granice privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu, koji im je izrekao novčane kazne u iznosu od po 20.000 dinara.