petak 23. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Karbić: Nemam veze s prebijanjem Tatona

Karbić: Nemam veze s prebijanjem Tatona

BEOGRAD - Član navijačke grupe Iridućibili Fudbalskog kluba Partizan Jovan Karbić odbacio je juče navode optužnice da je učestvovao u premlaćivanju francuskog državljanina Brisa Tatona pre fudbalske utakmice Partizan - Tuluz 17. septembra 2009. godine u Beogradu.

U nastavku suđenja četrnaestorici navijača FK Partizan u beogradskom Višem sudu, Karbić (19) rekao je da mu je žao što je izgubljen jedan mladi život, ali da on s tim nema nikakve veze.
Karbić je priznao da je tog dana bio na Obilićevom vencu, ali je rekao da nije učestvovao u grupi koja je tukla Tatona (28). On je priznao da je bacio upaljenu baklju "prema jednom licu koga su tukli neki navijači", ali da to nije bio Taton.

Promena iskaza
Jovan Karbić juče je, kako je izvestio Tanjug, demantovao izjavu datu istražnom sudiji neposredno posle hapšenja, kada je za optuženog Ivana Grkovića rekao da ga je pozvao 17. septembra da "traže Francuze" da bi se fizički obračunali sa njima.
"Ivan me je pozvao oko 14 sati, ali nije pominjao tuču, već je rekao da potražimo Francuze da ih malo k..... Mislio sam da to znači da ih verbalno provociramo", objasnio je juče Karbić pred većem sudije Mirjane Ilić.
Karbić je promenio iskaz i u vezi sa okrivljenim Milanom Vujovićem, koga je ranije optužio da je bacio stolicu na francuskog navijača koji je ležao na zemlji.
"Nisam siguran u to sada, da li je tako bilo, kao što se ne sećam ni da je (okrivljeni) Branimir Četnik nekoga šutirao u glavu", tim rečima je Karbić odustao od iskaza datog policiji nakon hapšenja.

Prema njegovim rečima, on je baklju dobio od nepoznatog mladića, prilikom okupljanja navijača FK Partizan u Terazijskom parku, i mislio je da će mu biti potrebna za navijanje na stadionu.
"Međutim, kada sam video kako njih desetak tuku jednog momka, koji je kasnije ustao i krenuo prema meni, ja sam se uplašio i bacio upaljenu baklju koja je pala na oko dva metra od njega", precizirao je Karbić.

Karbić je objasnio da nije znao da je postojala namera da se u centru Beograda tuku francuski navijači, niti da mu je bilo ko naložio da učestvuje u tome.
"Ja nisam nasilna osoba, ali je tačno da sam član navijačke grupe Iridućibili, zato što od malena volim Partizan i zato što mi je lakše da organizovano putujem sa klubom na gostovanja van Beograda", rekao je Karbić.

Njegova grupa, kako je rekao, bavi se isključivo koreografijom na stadionu i "estetskom podrškom" klubu na fudbalskim i košarkaškim utakmicama.
"Upravo zato što nismo nasilni, članovi ostalih navijačkih grupa nam se podsmevaju i zovu nas šminkerima", naveo je Karbić.

Karbić i još 13 članova navijačkih grupa FK Partizan optuženi su za teško ubistvo Tatona, koji je preminuo 12 dana posle premlaćivanja u centru Beograda.

Zastupnik porodice Taton, advokat Slobodan Ružić rekao je novinarima, posle jučerašnjeg pretresa, da je u kontaktu sa rodbinom i da će porodica ubijenog Francuza, najverovatnije, doći na drugi deo suđenja, koji se očekuje krajem maja.

Branilac Jovana Karbića, advokat Milenko Perić, rekao je da će se tokom pretresa potvrditi da njegov klijent nije umešan u ubistvo Tatona.

Suđenje se nastavlja u ponedeljak, 26. aprila.

Komentari

3bice mu potrebna baklja za navijanje na stadionu". Zasto ne i bazuka, minobacac ili balisticka raketa? Tacno je da Partizanovi navjaci nisu veci huligani od italijanskih, francuskih ili engleskih, ali posto se ovde radi o ubistvu Francuza u Beogradu, zasto se dozvoljava huliganima ili "navijacima" da nose, baklje, lance i druga sredstva da bi bolje navijali?
Ako neko misli da ce se kaznjavanje pocinioca izbeci onda se grdno varaju, jer ce Francuska biti uporne sve dok se presudjivanje ne resi.

aj ako si ti toliko pamettan idi pa ti sudi ... kad nemas pojma ne pricaj ok??
Sloboda grobarima !! S'vama smo braco nasa