sreda 23. februar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Optuženi negirao, da je palio američku ambasadu

Optuženi negirao, da je palio američku ambasadu

BEOGRAD - Optuženi Milan Živanović (22) negirao je na početku ponovljenog suđenja krivicu za paljenje Ambasade SAD u Srbiji 21. februara 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija".

- Nisam ništa palio. Nisam učestvovao u paljenju ambasade. Na fakultetu su nas pozivali da dođemo na miting. Kada smo stigli, tamo se služio alkohol, popio sam dosta votke i piva. Krenuo sam nošen masom, nisam vladao sobom, ne znam šta sam hteo tamo. Nisam poznavao ljude sa kojima sam išao do ambasade, pevali smo, ali se nismo dogovarali šta ćemo tamo da radimo - rekao je Živanović.

Dodao je da su po dolasku videli da demonstranti bacaju kamenje na ambasadu koja tada nije gorela.

- Popeo sam se na ambasadu, neko iz mase mi je dobacio srpsku zastavu. Ušao sam unutra, osetio suzavac i dim, video sam policiju, otišao u gornji deo, naišao na dvorište, pokušao da nađem izlaz, ušao sam u jednu prostoriju, nisam mogao da nađem izlaz, vratio se u dvorište, video visoku ogradu sa bodljikavom žicom, uzeo iz kancelarije jaknu koja mi je poslužila da se prebacim preko ograde - rekao je Živanović.

Suđenje je počelo ispočetka jer je predmet posle izbora svih sudija krajem 2009. godine dodeljen sudiji Milanu Londroviću.

Živanović je, prema optužnici, 21. februara 2008. godine između 18 i 20 časova učestvovao u paljenju ambasade kada je u požaru poginuo Zoran Vujović iz Novog Sada, kao i za krađu kožne jakne i rukavica službenika Ambasade SAD Branislava Lukića.

Živanović, student treće godine Ekonomskog fakulteta, danas je gotovo u potpunosti ponovio odbranu koju je izneo na početku prethodnog suđenja, 4. novembra 2009. godine.

Komentari

...zvali su nas na fakultetu da dodjemo(ko, zasto,gde da dodju kao i ko!!!!???)nisam nista znao :ni gde sam, ni s kim sam ,ni zasto sam...jer sam popio mnogo piva i votke (!!!!???)a i "pevali"smo...!!!!????alooooooooo...!?ko je ovbde lud,nadam se ne sud i prasvosudje!!!??? u zatvor sa ovim i bacite kljuc...!!!!!