sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšen poslednji pljačkaš Vojvođanske banke u Nišu

Uhapšen poslednji pljačkaš Vojvođanske banke u Nišu

NIŠ - Policija je privela Aleksandra Đ. (29) iz Niša zbog sumnje da je učestvovao u pljački Vojvođanske banke u tom gradu početkom marta ove godine, saopšteno je u Policijskoj upravi.

Policija sumnja da je Aleksandar Đ, zajedno sa već uhapšenim Petrom J. (36) i Draganom P. (32), upao maskiran u Vojvođansku banku u Episkopskoj ulici, odakle su odneli oko 50 miliona dinara, rekli su u policiji na konferenciji za novinare.

Njih trojica su, kako je rečeno, uz pretnju oružjem, zadali više udaraca dvojici radnika obezbeđenja banke. Oduzeti novac nije nađen, ali je njegov deo pušten u opticaj, naveli su u policiji i dodali da nastavljaju operativni rad na tom slučaju.

U policiji su napomenuli da za sada nemaju saznanja da su osumnjičeni za pljačku Vojvođanske banke umešana i u pljačku Poštanske štedionice u Nišu 24. aprila ove godine, kada je ukradeno više miliona dinara.

Aleksandar Đ. se sumnjiči da je izvršio krivično delo razbojništva, a istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je osumnjičenom pritvor od mesec dana, kazali su u policiji.