sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > U BiH uhapšeno sedam osoba i zaplenjeno oko 50 skanka

U BiH uhapšeno sedam osoba i zaplenjeno oko 50 skanka

BANJA LUKA - U akciji pod nazivom "Prenj 4" u BiH juče je uhapšeno sedam osoba i zapljenjeno oko 50 kilograma skanka, čija vrednost na ilegalnom tržištu u zemljama Evrope premašuje 100.000 evra.

Prema nalogu tužilaštva iz Posebnog odelenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sproveli su koordiniranu akciju u saradnji sa policijskim i pravosudnim institucijama Hrvatske.

Akcija je izvedena u Trebinju, Čapljini i Stocu, gde je uhapšeno sedam osumnjičenih osoba. U akciji su podršku pružili policija MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Granična policija BiH.

Uhapšeni su osumnjičeni da su, kao organizovana kriminalna grupa, švercovali opojnu drogu skank, koju su sa teritorija Crne Gore, preko BiH, prevozili prema Hrvatskoj.

Na osnovu informacija prosleđenih iz BiH, u Hrvatskoj je u proteklih nekoliko dana uhapšeno više osoba, od kojih su dve iz BiH, a zaplenjeno je oko 37 kilograma skanka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.