sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ponovo ukinuto rešenje kojim se Terziću produžuje pritvor

Ponovo ukinuto rešenje kojim se Terziću produžuje pritvor

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ponovo je juče ukinuo rešenje o produženju pritvora bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću i vratio predmet na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu, izjavila je portparol suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud je odlučio da Terzić treba da ostane u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.

Prema nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud nije postupio po ranijem nalogu i otklonio bitne povrede postupka i individualizovao razloge zbog kojih i dalje stoji osnov za produženje pritvora Terziću zbog naročito teških okolnosti izvršenja krivičnog dela, napomenula je Piljić.

Početkom decembra Apelacioni sud ukinuo je isto rešenje Višeg suda u Beogradu iz istih razloga i vratio predmet na novo odlučivanje.

Krivično vanpretresno veće Terziću je produžilo pritvor za do dva meseca zbog opasnosti od bekstva i naročito teških okolnosti izvršenja krivičnog dela pošto se 11. novembra predao pravosudnim organima Srbije, posle dvoipogodišnjeg bekstva.

Terzić se od 24. novembra nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji zbog problema sa srcem i nesnosnih glavobolja.

On je na VMA prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu desetak dana posle predaje.

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika, optuženim da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograda u inostrane klubove, zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu, pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Oni su optuženi za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.